Caixa Ontinyent, compromesa amb el Medi Ambient

L’entitat aplica programes de sostenibilitat ambientals i col·labora, a través de la seua obra social, en diversos projectes

Caixa Ontinyent reafirma hui, Dia Mundial del Medi Ambient, el seu compromís amb ell a través de la incorporació progressiva de programes que contribuïxen a la seua sostenibilitat.
Així, en els últims anys ha incorporat “Caixa sense papers”, que ha permés la reducció del consum de milers de tones anuals. Disposa també de programes d’eficiència energètica en totes les seues oficines i de reciclatge en tots els residus que genera la seua activitat quotidiana.

D’altra banda, i des de la seua obra social, manté un programa de publicacions destinat a conscienciar a la societat de la riquesa natural de les nostres comarques i col·labora amb grups ecologistes com la Colla Ecologista l’Arrel i la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA).

En el cas de l’Arrel, manté un conveni de col·laboració des de 1995 que permet la creació i manteniment d’un viver forestal d’espècies autòctones, destinat a la repoblació de les serres de la Vall d’Albaida; un programa de silvicultura i ajuda a la regeneració i recuperació de determinades zones; un programa de recuperació de l’horta d’Ontinyent; educació ambiental; i gestions per a posar en funcionament el programa de custòdia del territori.

Quant a la CEVA, la seua col·laboració contribuïx a la seua activitat quotidiana, que es concentra en el seu centre d’interpretació mediambiental “l’ametla de palla” situat a Carrícola, i que exercix activitats de formació i divulgació de pautes de conducta sostenibles.
Amb este tipus d’actuacions, que és intenció de l’entitat mantindre i potenciar, es contribuïx a protegir el nostre entorn natural i crear un futur sostenible