Bocairent viu demà l’Entrada de Moros i Cristians

bocairent-sant-blai

La població entra de ple en les festes patronals en honor a Sant Blai

Representants de totes les administracions s’aproparan demà, 2 de febrer, a Bocairent per veure l’Entrada de Moros i Cristians acompanyant els veïns i la Corporació Municipal encapçalada pel seu alcalde, Josep-Vicent Ferre. La cita tindrà lloc a partir de les 16:30 hores.

bocairent-moros-i-cristians

En aquesta ocasió, l’Entrada tindrà un significat especial ja que enguany Bocairent celebra el 150 aniversari dels seus Moros i Cristians. Així, a les més de 50 bandes de música, al voltant de 75 esquadres, 43 carrosses i calesses, balls, banderins, estendards i nombrosos cavalls participants se’ls uniran tres esquadres singulars: dos amb integrants de Callosa d’En Sarrià i d’Ontinyent que commemoren la mateixa efemèride; i una amb els vestits històrics de les nou filaes actuals i els de les altres cinc desaparegudes (Tomasins, Antiga Espanyola, Biscaïns, Mariners Cristians i Catalans). Tot junts convertiran els carrers de la població en una espectacular seqüència de sons i colors, que marca l’arribada dels dies grans de les Festes patronals en honor a Sant Blai i que s’allargaran fins el proper divendres, 5 de febrer.

També estarà present el subdelegat de Govern a València, Luis Felipe Martínez, que presidirà l’acte conjuntament amb Pilar Albert, directora general d’Acció social de la Generalitat Valenciana.

Igualment, acudiran dos diputats de les Corts: la socialista Jeanette Segarra i el secretari general del Bloc, Enric Morera. El portaveu del PSPV-PSOE a la Diputació de València, Rafael Rubio, i la secretària provincial del mateix partit i primera edil de Quart de Poblet, Carmen Martínez, també es desplaçaran fins la població de la Serra de Mariola; el mateix que el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, i tot un seguit de regidors de la comarca i de localitats veïnes.

Telèfons d’interès:

Oficina de Turisme: 962 905 062

Policia Local: 962 350 010 // 616 511 319

Ajuntament: 962 350 014

+informació:

Programa de l’Entrada de Moros i Cristians 2010

Programa complet d’actes dels Moros i Cristians de Bocairent 2010