Bocairent torna a xarrar a la fresca

bocairent-xerrades-fresca
La història i el patrimoni centren el cicle de conferències estiuenques, on també hi ha espai per a la medicina

La placeta de Sant Vicent, en ple Barri medieval, serà l’encarregada enguany d’albergar les Xerrades a la fresca que organitza la Regidoria de cultura i de turisme de Bocairent amb la finalitat “d’aprofitar les nits d’estiu per parlar assossegadament sobre diverses qüestions i per oferir una alternativa cultural que complete l’estada al nostre poble”, segons la seua titular, Noelia Vañó. La cita serà del 17 al 20 d’agost a les 20.00 hores, i a continuació hi haurà un sopar popular per cinc euros per a tot aquell que estiga interessat.

De nou, la varietat de temes és un dels atractius de la proposta. Així, la història serà la protagonista el primer dia de la mà de Guillem Llin i Ángel Beneyto i amb presentació de Júlia Molina, qui parlaran de “Republicans als camps de concentració nazis”; mentre que la medicina serà l’encarregada de tancar el cicle amb la ponència que sobre “Tècniques de reproducció assistida”, que exposarà la doctora en Bioquímica per la Universitat de València, Imma Molina.

Per la seua banda, dimecres i dijous serviran per posar de relleu la riquesa patrimonial de Bocairent. L’arquitecte Miguel del Rey, encarregat de coordinar la segona fase de la rehabilitació integral del nucli històric de la població i responsable del grup Paisar (Paisatgisme i arquitectura rural) de la Universitat politècnica de València, donarà a conèixer una interessant visió d’aquesta zona declarada monument historicoartístic nacional.

Al seu torn, tres membres de l’Associació valenciana d’arqueologia industrial (AVAI) analitzarà aquest camp a la localitat. Manuel Cerdà el posarà en valor i parlarà de com vivien les seues gents i com es pot salvaguardar mentre que Mari Llanos Iborra l’il·lustrarà amb exemples concrets. Finalment, Ana Sebastià comentarà els objectius del col·lectiu després del seu ressorgiment.