Bocairent tanca l’homenatge al diputat Josep Joaquim Castelló

El president de les Corts valencianes participa en la cloenda de la programació del bicentenari de la Constitució del 1812

Amb la lectura pública d’alguns fragments de la Constitució espanyola del 1812 i de les intervencions del diputat Josep Joaquim Castelló en les Corts de Cadis que la van fer possible va concloure l’homenatge que Bocairent ha dedicat al polític local des de març. L’acte de tancament, celebrat divendres passat, 31 d’agost, va comptar amb la presència del president de les Corts valencianes, Juan Cotino, i del vicepresident 2n de la mesa, Ángel Luna, que van conèixer la mostra de documents del segle XIX de l’Arxiu municipal instal·lada a la Sala Damià Mollà abans d’imposar les escarapel·les commemoratives a tots els regidors de la corporació.
Posteriorment, la comitiva es va traslladar a la placeta de Sant Vicent Ferrer, en ple cor del barri medieval, on els actors del grup de teatre l’Arcà van llegir diferents fragments que ajudaren a contextualitzar l’època de promulgació de la primera carta magna espanyola mentre que un audiovisual va repassar la figura de Castelló. A més, des de la Regidoria de Cultura es va agrair la implicació de la trentena de persones i d’entitats que han permés materialitzar les huit activitats programades entre conferències, exposicions o, fins i tot, un sopar temàtic. Igualment, les Corts valencianes van lliurar a les mares dels xiquets nascuts enguany un detall recordatori. Finalment, els descendents del polític van rebre també el reconeixement de les més de cent persones presents.
La regidora Paqui Cabanes va emfatitzar el caràcter “particular” de les propostes organitzades de forma que les han fet “nostres” i “ens han permés conèixer la dimensió humana i pública d’un dels nostres personatges històrics més rellevants”. De fet, l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, va reivindicar la necessitat d’aquest reconeixement “perquè el diputat Castelló era un desconegut per a la majoria dels nostres veïns i, per tant, calia recuperar la seua figura”.