Bocairent recopila en un fullet la principal informació per a la prevenció d’incendis forestals

L’Ajuntament compta amb la col·laboració de les principals associacions locals vinculades al medi ambient

“Enguany estem davant d’una campanya especial en la lluita contra els incendis forestal per les condicions de risc extrem derivades de la situació meteorològica i de la sequera que pateix la Comunitat Valenciana”. Per això, l’Ajuntament de Bocairent amb la col·laboració de huit col·lectiu vinculats amb la defensa i amb el medi ambient ha editat un miler de fullets que està sent repartit entre els residents de les zones muntanyoses i altres llocs d’especial rellevància pública.

De fet, la proposta de la edició va sorgir en juny durant el transcurs d’una reunió entre tots els agents implicats en la matèria per tal d’informar el veïnat i els visitants d’un protocol de prevenció i d’un altre amb la manera d’actuar en cas de foc així com els principals telèfons d’emergències.

D’aquesta forma, en cas de detectar un incendi s’insta a avisar en primer lloc al 112 i a continuació a la policia local i a Mariola Verda que compta amb una autobomba com a recurs més immediat per a sufocar les flames. Ambdós col·lectius units a protecció civil, el Centre excursionista, el Grup de muntanya, la Societat de caçadors, l’Associació de propietaris de terrenys de la serra de Mariola i el motoclub Nicogass formen part de la campanya junt a diferents regidories de l’Ajuntament de Bocairent baix la coordinació del primer tinent d’Alcaldia, Josep M. Molina.

Paral·lelament, Mariola Verda està senyalitzant tots els hidrants presents al parc natural i els serveis municipals estan revisant els existents al nucli urbà per confeccionar un catàleg que reduïsca els temps d’intervenció. Totes aquestes accions s’emmarquen en un projecte més ambiciós emprés pel consistori com és la confecció d’un pla local de prevenció d’incendis complementari a l’elaborat per la Generalitat Valenciana per a la demarcació de Xàtiva i que a hores d’ara es troba en fase de redacció amb la intenció de què “en un futur immediat siga l’eina imprescindible per a que mitjançant la prevenció i la coordinació pugam mantenir el nostre patrimoni mediambiental en el millor estat possible”, com apunta Josep M. Molina.