Bocairent programa un “Novembre boletaire”

Una campanya de tapes amb pebrassos o una ruta micològica centren les propostes
Amb tres propostes diferents celebrarà Bocairent l’arribada dels pebrassos a les seues serres. Així, hui dimecres, arranca la primera edició del “Novembre boletaire”, la versió de tardor dels estiuencs “mossets de plaer”, tal i com assenyala la regidora de Turisme, Noelia Vañó. D’aquesta forma, sis establiments oferiran una tapa elaborada amb bolets i una beguda per dos euros fins el dia 18.

A més, la campanya preveu el sorteig de tres premis consistents en una invitació per a dos persones per al dinar del 5é Concurs gastronòmic de carn de caça i de bolets que organitzat per l’Ajuntament i per l’associació d’hostalers tindrà lloc el dia 26 a l’hotel Ferrero amb la participació prevista d’una vintena de restauradors professionals de la Comunitat Valenciana.
Per a Vañó, aquestes iniciatives “demostren la implicació dels nostres hostalers en la promoció de Bocairent ja que la idea del ‘Novembre boletaire’ va sorgir dissabte passat i en tan sols quatre dies l’hem pogut posar en marxa”. Igualment, la responsable municipal també destaca com “la proposta ve a completar un certamen culinari que en poques edicions s’ha consolidat plenament en el panorama gastronòmic valencià”.
Finalment, el dia 17 i de la mà de la Regidoria de Cultura es desenvoluparà la tercera activitat. Es tracta d’una ruta que baix el títol “Riquesa i tradició micològica valenciana” realitzarà el biòleg i expert en la matèria Antoni Conca en el marc de la Setmana de la ciència del Campus d’Alcoi de la Universitat politècnica de València. Una xerrada, a les 9.00 h a la Sala Joan de Joanes, servirà per introduir-se en el tema mentre que posteriorment els participants es desplaçaran a la serra de Mariola per a la recerca de tot tipus de fongs. La jornada acabarà amb la identificació dels exemplars trobats.