Bocairent pregunta als veïns si volen canviar la data de les Festes de Moros i Cristians

La consulta tindrà lloc aquest diumenge

Bocairent preguntarà este diumenge als seus veïns si volen que es canvien les dates de les Festes de Moros de Sant Blai. Els ciutadans podran votar per donar la seua opinió dirigint-se al Centre Social de la 3a Edat en horari de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores.

La consulta es produeix després de l’acord al que es va arribar en el ple municipal el passat mes de maig i podran votar els 3.856 empadronats a Bocairent que hagen complit els 18 anys el dia de la votació. També els festers no empadronats que, en el dia de la votació, estiguen donats d’alta en les seues filaes i ja hagen complit els 18 anys.

Esta consulta es fonamentarà en una pregunta: “Està vosté d’acord que les dates de les festes de Moros i cristians de Bocairent, en honor a sant Blai, coincidisquen amb el cap de setmana?”. Per a respondre es podran fer servir tres models de paperetes, cadascuna amb una resposta: Sí, No o En Blanc.

Cada papereta tindrà una segona pregunta, en la que cada veí podrá triar una de les tres opciones següents:
1- Que dos dies dels següents quatre dies de festes (l’Entrada, sant Blai, Moros i Cristians i el Sant Crist) coincidisquen necessàriament amb dissabte i diumenge.

2-Que l’entrada de Moros i Cristians siga dissabte i Sant Blai diumenge.

3- Que l’entrada de Moros i Cristians siga divendres i Sant Blai dissabte.

L’Ajuntament de Bocairent destaca que si el vot majoritari és NO «es deixaran les coses com estan, és a dir, les festes patronals seran de l’1 al 6 de febrer de cada any”; en canvi “si el vot majoritari és SÍ, el resultat de la consulta es traslladarà a l’Ajuntament, a fi que en sessió plenària es vote el canvi de les dates de les festes patronals”.