Bocairent posa en marxa una escola municipal d’educació infantil

escoleta-bocairent1
Les 41 places públiques, sumades a l’oferta privada, permeten universalitzar el servei de 0 a 3 anys

El pròxim dimecres, 2 de juny, el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Luís Felipe Martínez, inaugurarà l’escola d’educació infantil de primer cicle de Bocairent després de què el Consell de la Generalitat aprovara, en l’última sessió celebrada el passat divendres, el conveni amb l’Ajuntament per a la seua creació. Així es completarà “l’oferta educativa pública de la localitat ja que aquest era l’únic esglaó que faltava al sumar-se a primària, secundària, batxillerat i adults”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre.

El centre està previst que compte amb 41 places distribuïdes en tres blocs per a cada tram d’edat a raó de 8 per a 0 a 1 anys, 13 per a 1 a 2 i 20 per a 2 a 3. D’aquesta forma, quedarà universalitzat el servei al completar les de la iniciativa privada perquè hi haurà suficients llocs per a cobrir les peticions de tots els menuts de la població. Per això, la materialització d’aquesta proposta “suposa la culminació d’una vella reivindicació dels nostres pares i mares”, en paraules del primer edil.

A hores d’ara, el consistori es troba ultimant el procés de selecció del professorat i el de matrícula per tal de què l’Escola Infantil Municipal de Bocairent es pose en marxa l’1 de setembre vinent en les instal·lacions de l’antic institut. Aquest espai va ser totalment adaptat al nou ús l’any passat gràcies a una inversió de 125.358 euros corresponents al Pla Zapatero.