Bocairent es converteix durant el cap de setmana en el centre dels Moros i Cristians

bocairent-undef
L’assemblea anual de la UNDEF torna a la província de València 17 anys després

“Ser la capital dels Moros i Cristians”. Així qualifica l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, el que suposa acollir l’assemblea anual de la UNDEF aquest cap de setmana. Per segona vegada i disset anys després, un municipi de la província de València torna a convertir-se en el centre dels representants de les localitats de tota Espanya on se celebren aquest tipus de festes.

Tot un seguit d’activitats completaran la cita com una forma més d’engrandir el 150 aniversari de la seua implantació a la població. Així, el dissabte tindrà lloc l’acte d’inauguració que inclourà un concert a càrrec del grup de dolçainers “l’Aljub”; un castell de focs d’artifici, una desfilada i un sopar seran els encarregats de posar el colofó a l’inici del programa. Per la seua banda, el diumenge començarà amb un desdejuni i posterior recepció d’assembleistes. Mentre aquestos tracten diferents qüestions al voltant de la Festa, els seus acompanyants gaudiran d’una visita turística emmarcada dins de la iniciativa “Obrim les portes de la Vall” impulsada per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. El lliurament de diplomes als Socis honoraris a títol personal i un dinar tancaran l’intens cap de setmana “de convivència i germanor” segons els organitzadors.

El primer edil espera que el 13 i 14 de març queden en el record de tots els veïns i d’aquells que ens visiten “i una oportunitat per demostrar la nostra hospitalitat i ben fer”. A més, Ferre emmarca aquest esdeveniment en una nova línia oberta des del consistori per a la promoció de la localitat: el turisme de congressos i reunions; així assenyala que “volem ser el punt de trobada d’entitats i associacions perquè Bocairent compta amb els recursos necessaris per a organitzar qualsevol convenció”. A uns atractius monumentals i mediambientals immillorables, se suma, en paraules de l’alcalde, una ampla oferta gastronòmica i una gran capacitat hostalera “sobradament demostrada i que amb l’assemblea de la UNDEF eixirà reforçada”.

PROGRAMA COMPLET:

Dissabte, 13 de març

13.00 h > Ajuntament (Plaça de l’Ajuntament, 20) > Recepció d’autoritats festeres de la UNDEF (Unió nacional d’entitats festers de Moros i Cristians)

13.30 h > Sala d’actes de l’Associació de Festes de Moros i Cristians de Sant Blai (Plaça de Joan de Joanes, 14) > Roda de premsa

19.00 h > Maset dels Contrabandistes (c. del Vinalopó, 1 –junt al Pont de Sant Blai–) > Recepció de poblacions festeres i còctel de benvinguda

19.45 h > Teatre Avenida (c. de Blasco Ibáñez, s/n) > Acte d’inauguració: salutacions, presentació del cartell anunciador de l’Assemblea, projecció d’un audiovisual i concert del grup de dolçainers “l’Aljub” amb l’actuació del ballet d’Esther Balsalobre

21.30 h > Pont de Sant Blai i Av. d’Espanya > Castell de focs d’artifici

21.45 h > Centre de la població fins la plaça de l’Ajuntament > Desfilada

22.00 h > Maset dels Espanyoletos (Baixada del Sant Crist, s/n) > Sopar de germanor festera

Diumenge, 14 de març

09.30 h > Maset dels Moros Vells (c. de l’Escalinata, 4 –junt al Pont de Sant Blai–) > Desdejuni

10.00 h > Teatre Avenida > Recepció d’assembleistes

10.30 h > Nucli antic, museus i monuments > Visita turística per als acompanyants dels assembleistes

10.30 h > Teatre Avenida > Assemblea General de la UNDEF (+info: )

12.00 h > Teatre Avenida > Lliurament de diplomes als Socis honoraris a títol personal

13.00 h > Teatre Avenida > Projecció d’un audiovisual

14.30 h > Maset dels Espanyoletos > Dinar de germanor festera

La Unión Nacional de Entidades Festeras de Moros y Cristianos (UNDEF) es una federación de asociaciones en la que están integradas la mayoría de las localidades que celebran fiestas de moros y cristianos en la variante valenciana. Fue creada en 1976, como consecuencia de una de las conclusiones del I Congreso Nacional de las Fiestas de Moros y Cristianos, celebrado en Villena en 1974, y actualmente la integran 65 poblaciones pertenecientes a 6 provincias españolas (Alicante, Valencia, Murcia, Albacete, Toledo y Lleida) y 3 Comunidades Autónomas (Comunidad Valenciana, Región de Murcia, Castilla – La Mancha y Catalunya). Sus fines principales son la solución de los problemas que se plantean en las fiestas de moros y cristianos, la promoción de las mismas y el fomento de la relación y hermandad entre las localidades que las celebran. Su sede está en Beneixama (Alicante), en la C/ Finlandia, nº 8, y cuenta con dos subsedes en Murcia y Altea.