Bocairent duplica l’afluència de turistes durant Setmana santa i Pasqua en tan sols quatre anys

Monuments com les Covetes dels moros registren més de 4.000 visitants.

L’oficina de turisme de Bocairent va atendre 4.862 persones entre el 24 de març i el 4 d’abril passat, dada que “corrobora la massiva afluència de visitants percebuda entre Setmana santa i Pasqua”, segons la regidora de l’àrea, Noelia Vañó. És més, Vañó assenyala que “les sensacions ja eren molt bones abans de les festivitats amb una ocupació hostalera pràcticament assegurada al 100%” que “ens va portar a reforçar els serveis de neteja viària i d’instal·lacions municipals, de jardineria i de recollida de fem durant els dies de major afluència així com a col•locar una senyalització mòbil per a indicar les zones d’aparcament”.

A l’hora del balanç, la titular municipal destaca que “el bon oratge, els recursos monumentals i mediambientals del nostre poble i la programació de diverses iniciatives com la 1a Fira del vi completaren un còctel perfecte de cultura, gastronomia i entreteniment que va seduir milers de turistes”. De fet, de Dijous sant a Dilluns de Pasqua l’oficina d’informació va registrar 3.360 visitants, un 35% més de la dada assolida el 2015 (amb 2.493 persones ateses) i que duplica els valors del 2012 (1.626 persones).

Per a Noelia Vañó, “multiplicar per dos el nombre de turistes en tan sols quatre anys demostra l’encert de les línies d’actuació seguides els últims anys de potenciació dels recursos monumentals i de promoció de la destinació en nous àmbits a més de l’organització d’esdeveniments de referència que impulsen la marca Bocairent més enllà del territori valencià”. Així, el repte ara és “seguir augmentant l’afluència de visitants d’altres comunitats”, una tendència ja observada enguany amb 76 persones arribades des de Múrcia, 65 de Madrid, 50 de Catalunya i 40 del País Basc “sense deixar de banda el mercat internacional que aquests dies ha quedat amb 32 turistes atesos de diferents nacionalitats”, al parer de Vañó.

El principal reclam patrimonial de Bocairent durant Setmana santa i Pasqua van ser de nou les Covetes dels moros amb 4.008 visitants per la qual cosa s’havia previst un horari ampliat i ininterromput des de les 10.00 fins les 19.00 h. A continuació, la cava de sant Blai va ser visitada per 2.741 persones i la plaça de bous per 2.264. Finalment, cal constatar que el dia de major afluència a l’oficina de turisme es va registrar el 27 de març quan van ser ateses 913 persones.