Bocairent dinamitza la Pasqua amb tapes de porc i d’oli d’oliva

Una fira mostrarà productes gastronòmics i artesanals

Els establiments hostalers de Bocairent dediquen aquesta Setmana Santa i Pasqua a les tapes sorgides de la matança del porc marinades amb oli d’oliva. Així, per dos euros es podrà degustar un entrant i una beguda (vi o cervesa) a diversos restaurants, bars i cafeteries.

Aquesta no serà l’única proposta lúdica que contribuirà a dinamitzar la localitat els dies pròxims ja que la plaça de l’Ajuntament acollirà des d’aquest divendres 29 de març a l’1 d’abril una fira de productes artesanals i gastronòmics amb denominació d’origen Bocairent. Promoguda per Amaya Torres, aquesta iniciativa permetrà adquirir fruita confitada, melmelades, mel, embotits, pa i dolços dins de l’àmbit alimentari mentre que en l’apartat de coses elaborades a mà figuren sabons, joguets, plantes aromàtiques, collars i ciris fins completar un total de catorze parades. A més, hi haurà rucs i cavalls per a realitzar-hi passejades.

Igualment, les activitats previstes per a aquestes jornades festives inclouen visites guiades als principals atractius de la població de la mà de la Sària a les 12.00 h des de l’Oficina de Turisme i rutes de naturalesa pels paisatges de la serra de Mariola (el dia 30) i per la via verda del Xixarra (el 31). Finalment, en l’àmbit religiós destaca la processó del Sant Soterrament de Divendres sant a les 20.00 h i la Vigília pasqual de l’endemà a les 23.00 h seguida dels tradicionals “rastres” formats per una continu de tot tipus de llaunes que són arrossegades pels carrers generant un gran rebombori.

La intenció de totes aquestes propostes és “potenciar les alternatives de deport durant aquests dies”, segons la regidora de Turisme, Noelia Vañó, qui destaca “la importància de sumar esforços amb la iniciativa privada ja que la implicació dels nostres professionals permet reforçar la condició de referent turístic ineludible de Bocairent”. De fet, Vañó recorda com la població rep habitualment durant Setmana santa i Pasqua “milers i milers de visitants atrets per espais com la serra de Mariola o per monuments com les Covetes dels moros, entre d’altres, que compten amb abonaments econòmics de cinc entrades per facilitar l’accés a tots ells”.