Bocairent desenvolupa cinc programes d’ocupació que permeten contractar quinze persones

Les diferents subvencions concedides al consistori suposen més de 60.000 euros

L’Ajuntament de Bocairent s’ha adherit a diferents línies d’ocupació que permetran donar treball a quinze aturats durant els mesos d’estiu. Els cinc plans sumen un total de 62.048,73 euros i formen part de les subvencions concedides pel Servef (Servei valencià d’ocupació i formació) i per la Conselleria d’Economia, hisenda i ocupació.
La major quantitat va destinada a les quatre contractacions emmarcades dins del programa Emcorp (Ocupació de les corporacions locals) amb 19.377,65 euros que suposen un oficial i un peó d’obres, un educador social i un jardiner que es podrien convertir en dos si prospera la petició del consistori per a una dotació addicional. Una quantia semblant (19.239,49 euros) procedent del Pamer (Programa per a la millora de l’ocupació rural) s’ha destinat a conformar una brigada forestal de cinc efectius mentre que els 9.924,98 euros aconseguits de l’Ezoint (Programa de treball de zones d’interior) han permés comptar amb un guia de turisme i dos nous auxiliars –un d’ajuda a domicili i un altre de biblioteca–.
Un àmbit especialment beneficiat és el de la primera ocupació ja que mitjançant el Salari jove es donarà treball a un tècnic de turisme i un educador social per un import de 13.506,61 euros. A aquestos llocs, cal sumar les cinc contractacions procedents de la iniciativa de la Diputació de València, “La Dipu et beca”.
“Aquestes mesures”, en paraules de l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, “pretenen mitigar l’efecte de l’atur i les seues conseqüències en quinze famílies encara que siga temporalment”. Per això, l’Ajuntament “ha realitzat un gran esforç per sumar-se al major nombre de programes possibles amb un doble objectiu: millorar els serveis que prestem a la població al mateix temps que fomentem l’ocupació dins de les nostres possibilitats”.