Bocairent crea cinc premis per al millor alumnat amb una dotació de 1.100 euros

El Consell escolar municipal aprova la mesura proposada per la Regidoria d’Educació

El Consell escolar municipal de Bocairent reunit aquesta setmana va aprovar la creació d’uns guardons destinats “a premiar el rendiment i l’expedient acadèmic” de l’alumnat empadronat a la població i que curse el seus estudis en els centres locals. Així, s’estableixen tres distincions en sisé de primària dotades amb 150 euros cadascuna, una en quart de l’ESO amb 250 euros i, per últim, una per a segon de batxillerat recompensada amb 400 euros.

La proposta de la Regidoria d’Educació va rebre el suport unànime de l’òrgan i tindrà efectes en aquest mateix curs 2012-2013. Per tant, els centres seran els encarregats en setembre de presentar les sol·licituds mentre que el consistori nomenarà una comissió avaluadora encarregada de designar els millors expedients. Finalment, el lliurament dels premis s’efectuarà a l’octubre.

Per a Òlga Vanyó, aquesta iniciativa “pretén reconèixer l’esforç i el treball del nostre alumnat”. A més, la responsable de l’àrea destaca el consens aconseguit “reflex de què es tracta d’una mesura òptima per incentivar la formació i, al mateix temps, ajudar les famílies en uns moments especialment complexos”.

El Consell escolar de Bocairent es va constituir el 18 de desembre del 2008, encara que la llei obligava a una creació molt anterior. En ell, estan representants tots els centres educatius de la localitat (des d’escoles d’infantil de primer cicle fins l’institut) així com tots els partits polítics presents al ple municipal.