Bocairent completa amb èxit el Campionat d’Espanya de trial

Pilots i públic responen positivament a la cita

El soroll de motor i l’olor a benzina van ser els protagonistes del cap de setmana a Bocairent amb motiu del 2n Trial organitzat pel motoclub Nicogass i que enguany puntuava per al Campionat d’Espanya de la modalitat. En total, hi havien 128 pilots inscrits entre la competició estatal i el territorial als quals cal afegir prop de 50 acompanyants que començaren a les 8.30 hores d’ahir diumenge i finalitzaren el recorregut més de sis hores després. El dissabte va estar destinat a entrenaments i verificacions tècniques.

Els participants van destacar la qualitat del circuit i les possibilitats de gaudi que permetia mentre que tant la Reial Federació espanyola de motociclisme (RFME) com l’autonòmica (FMCV) valoraven molt positivament l’organització de Nicogass i l’esforç realitzat per la localitat per dur endavant la prova, l’única valenciana de la temporada.

La cita va reunir l’esforç d’un dispositiu format per més de cent persones que prestaren “una ajuda imprescindible i anònima» que des del motoclub agraeixen “ja que sense tots ells no es podria haver-hi obtingut un resultat magnífic i una jornada de trial inoblidable per a Bocairent”.

L’èxit aconseguit va anar acompanyat també d’un públic nombrós que va acudir en massa a les diferents zones del recorregut, “algunes un poc complicades però no el suficient per a que els pilots no les pogueren superar amb esforç” tal i com reflectien des de la RFME. A més, el lliurament de premis va comptar amb la presència del campió del món de motociclisme i medalla d’honor de Bocairent, Nico Terol, qui va estar acompanyat pel president i vicepresident de Nicogass, Vicent Silvestre i Sergio Vañó; pel màxim responsable de la FMCV, José Luis Berenguer, i per l’alcalde i el regidor d’Esports, Josep-Vicent Ferre i Antonio Santonja.

Guanyadors
En Juvenil 80, Carlos Brines, Neus Múrcia i Rodrigo Marcial van ser els millors de la prova amb uns resultats molt semblants en penalitzacions, especialment els dos primers, amb 2 i 3, respectivament. En Juvenil 125 va ocórrer una cosa semblant entre els tres pilots que pujaren al pòdium: Gabriel Marcelli (0 punts), Pablo Suárez (1) i Eric Miquel (2).

En cadets, Marc Miquel va superar a la resta de companys de categoria amb nou penalitzacions fronts a les 14 de Giro Mestre i les 19 d’Oriol Pi. En júniors, Nacho Fernández i Arnau Farrè van demostrar una vegada més la igualtat entre els dos amb triomf per al primer acompanyats al pòdium per Marc Riba.

Les setze fèmines integrades en les categories A i B van demostrar un alt nivell i algunes, fins i tot, van arribar als pòdiums generals com Neus Múrcia, primera en B –en la qual es va imposar a Alba Lara i Pilar Murillo– i segona en Juvenil 80. En la modalitat A, les dos primeres, Mireia Conde i Sandra Gómez, repetiren posició també en TR4 seguides per Elisabet Solera, en el primer cas, i Jesús Fuentes, en el segon.
Marc Horrach, Rafa Latorre i Faustino Bañón van ocupar les tres posicions d’honor en TR3 amb un gran duel entre els dos primers que es va decantar per tan sols un punt. En TR2, la victòria va anar a parar a mans de José María Moral (21 punts) amb Oriol Noguera (23) com a segon i Jaime Bustó (24) com a tercer per unes diferències molt escasses.

Notícia RFME: http://www.rfme.com/web/noticia/13030
Fotografies i classificacions: https://docs.google.com/folder/d/0B84mCdIiYECzd2J6dmFPV3A1Tlk/edit?usp=sharing