Bocairent comença un programa de rutes per potenciar el turisme de naturalesa

L’aposta per la sostenibilitat i pels recursos autòctons protagonitzen la proposta
Amb la proposta “Entre caves per Mariola” arranca aquest diumenge, 4 de març, un nou projecte impulsat per la Regidoria de Turisme de Bocairent amb la col·laboració de l’empresa local La Sària que oferirà diferents rutes guiades que “donaran a conèixer cada racó del nostre ric terme municipal”, en paraules de Noèlia Vañó, responsable consistorial de l’àrea. Així, cada setmana hi haurà una cita amb la cultura, el senderisme o el cicloturisme de forma “que els nostres visitants puguen gaudir més encara si cal de la seua estada”.

La iniciativa persegueix “convertir Bocairent en un destí associat a la qualitat amb una clara aposta per la sostenibilitat i la potenciació dels recursos autòctons”, segons Vañó. A més, els hostalers s’han implicat a la programació i ja compten amb paquets que inclou aquestes rutes; en la resta de casos caldrà efectuar la reserva prèvia a l’Oficina de turisme i el cost serà de 8 euros per a adults i 5 per a menors de 12 anys mentre que els veïns de la localitat comptaran amb un descompte gràcies a la implicació del consistori.

La primera convocatòria recorrerà al llarg d’uns set quilòmetres “el cor del parc natural de la serra de Mariola” de forma que els participants “podran conèixer la cultura dels nevaters i les peculiaritats d’una activitat econòmica de gran transcendència durant molts segles”, tal i com destaca Alícia Puig, de La Sària. A més, a partir de les 9.30 h i des del paratge de la Font de Mariola també es farà un repàs “de les plantes medicinals de les quals tant en parlava Cavanilles” i es podran contemplar “impressionants paisatges”.