Bocairent acomiada el músic i compositor Manuel Jornet Serrano

Autor de peces com “Bocairente en fiestas”, va ser també director de la Unió musical

Bocairent va acomiadar aquest dimarts Manuel Jornet Serrano, autor de la marxa mora “Bocairente en fiestas” creada el 1950 i una de les peces més estimades pel veïnat així com del pasdoble “José Manuel”, dedicat al seu fill, i del pasdoble-marxa “Pepe Juan” a més de diversos arranjaments instrumentals. Per això, l’Ajuntament lamenta “la pèrdua de Jornet amb el desig de què les seues obres continuen sonant als nostres carrers”.

Nascut el 2 de maig del 1922, va ser músic militar, professor i director de la Unió musical durant la dècada dels 50 quan va aconseguir “traure molt de partit artístic a la banda, així com aportar noves creacions musicals a la festa de Moros i cristians”, segons Damián Molina, autor d’una retrospectiva sobre el tema en l’àmbit local. Els seus estudis musicals van començar de la mà dels principals professors de l’època a la localitat com Bautista Molina Puerto, Antonio Calatayud Vañó i José Calatayud Herrero.

Quan va realitzar el servei militar, va entrar amb contacte amb Ricardo Vidal per preparar l’oposició amb la qual es va convertir en músic segon de l’exèrcit. Posteriorment, es va traslladar a Sevilla per continuar l’aprenentatge amb Vicente Más Quiles, moment en què va començar a compondre. Per assumptes familiars va deixar l’exèrcit per a ser oficial de l’Ajuntament de Bocairent i, al mateix temps, director de la banda de música. Després d’abandonar el càrrec, segons les seves paraules, “la meua tasca es va limitar a la d’oient simple i a la d’admirador d’un art tant complet i bell”,.