BLOC JOVE de Xàtiva anima a participar en les mobilitzacions d’educació

El grup destaca que l’augment del nombre d’alumnes a les aules precaritza l’educació

BLOC JOVE de Xàtiva dona el seu suport a les mobilitzacions convocades en l’àmbit de l’educació el 16 i 17 de maig. «Volem sumar-nos i animar la gent a participar de la vaga i la manifestació que hi haurà el dia 16 de maig, així com les que hi ha convocades durant tot aquest mes», assenyalen.

Des d’aquest grup manifesten que l’augment del nombre d’alumnes a les aules precaritza l’educació. «La pujada de taxes ens expulsa de la nostra formació. Els impagaments i les retallades condemnen els instituts i les universitats a donar un servei amb molta menys qualitat. La criminalització del jovent que lluita no és més que un intent de frenar la nostra capacitat d’acció», afirmen.

«El futur que veiem els i les joves és molt negre, no hi han previsions de feina, i menys de feina qualificada. Amb un atur del 50% i un mercat que s’encara cap a l’ocupació precària, són molts els i les joves que decideixen anar-se’n fora del País Valencià i de l’Estat Espanyol per buscar feina. Per culpa dels i de les qui han causat la crisi, hem de pagar nosaltres les conseqüències. Cal que l’alumnat isca al carrer a senyalar els i les culpables», reprotxen.

Per altra banda, diuen des del col.lectiu, un altre pilar fonamental en educació són les persones professionals que l’integren. Al cos docent, hi ha un gran nombre de joves valencians i valencianes lluitant per un ensenyament públic, en valencià, laic i de qualitat. «Els docents estem assumint tasques que no ens corresponen a causa del progressiu retall en substitucions, infraestructures, serveis, dotacions econòmiques… Aquest sobreesforç l’hem desenvolupat dia rere dia però, després del Reial Decret Llei 14/2012 del govern estatal i del Decret Llei 1/2012 del valencià, ens trobem en una situació de col·lapse total: classes d’infantil, primària i secundària de 30 alumnes; falta de professorat per impartir la línia en valencià; un bloqueig absolut en cobrir les necessitats educatives especials de cada centre; l’acomiadament d’uns 300 professors associats de les universitats públiques valencianes; entre d’altres», remarquen.

Les justificacions expressades per dur a terme aquests retalls són totalment «mentida», diuen des del BLOC JOVE. «El resultat en un futur molt pròxim, si no ho aturem, ens durà aparellada una elit educativa privada i una educació pública precària, un fet que provocarà, si més no, una societat temorosa i de fàcil manipulació, cosa que li interessa a la classe dominant», finalitzen.