BLOC de Xàtiva: El PP rebutja una moció del BLOC per unir-se a la xarxa ‘Ramon Llull’ de promoció internacional del valencià

Garcia Terol: “el PP no creu en el futur de la nostra llengua i desaprofita una ocasió per dignificar-la i fer-la conéixer internacionalment”

El ple de l’ajuntament de Xàtiva va rebutjar en el plenari del dilluns passat una moció del BLOC per tal que la nostra ciutat s’unira a la Xarxa de ciutats valencianes ‘Ramon Llull’, amb els vots en contra del PP i els favorables de tota l’oposició. Aquesta xarxa, a la que pertanyen més de vint municipis, entre els quals Morella, Sueca, Gandia, Muro, Vinaròs, Novelda o Xixona, es va crear per contrarestar la negativa del govern valencià a unir-se a la Fundació internacional ‘Ramon Llull’, que aplega tots els territoris on es parla la nostra llengua. Joanjo Garcia Terol, regidor del BLOC a l’ajuntament de Xàtiva creu que, “es desaprofita una oportunitat per unir-nos a un grup d’ajuntaments que creuen en que és possible la projecció internacional de la nostra llengua i estan disposats a col·laborar amb altres administracions per a fer-ho possible. En una situació en la que altres llengües recolzades des dels governs estatals compten amb institucions com el Cervantes en el cas del castellà, la nostra llengua es troba en desavantatge i qualsevol esforç és necessari per tal d’aconseguir que es tinga en compte en tots els àmbits.”

Respecte al vot negatiu del grup popular, el regidor nacionalista ha declarat que “el que resulta més indignant és que es done cap raó per a votar en contra i el PP rebutge la promoció del valencià sense cap argument. No és d’estranyar que després es dedique a promocionar la nostra ciutat només en castellà o envie cartes als acabats de nàixer només en castellà.” Garcia Terol ha acabat demanant al PP “que crega d’una vegada per totes en el futur de la nostra llengua, la utilitze i la promocione en tots els àmbits i es deixe d’excuses i arguments falaços per apostar decididament per la promoció del valencià a tots els nivells.”

Text de la moció:

Joan Josep Garcia Terol, regidor del Grup Municipal del BLOC a l’Ajuntament de Xàtiva, presenta davant el ple de l’Ajuntament, la següent

PROPOSICIÓ

El 17 de desembre de 2007, els governs de Catalunya, les Illes Balears i Andorra es van comprometre a constituir la Fundació Ramon Llull per tal de promocionar la nostra llengua, tant als territoris on és llengua oficial com a tot el món. El govern valencià va declinar la invitació d’adherir-se a la Fundació, perdent una oportunitat per a treballar a nivell internacional per la nostra llengua.

No obstant això, un grup de quatre municipis, format per Morella, Gandia, Vinaròs i Sueca, van formar la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull, per tal de poder unir-se a la Fundació mentrestant no ho fera la Generalitat Valenciana. La Fundació Ramon Llull va admetre la seua petició d’ingrés juntament amb el territori francés de la Catalunya Nord i la ciutat italiana de l’Alguer.

Més endavant s’han anat afegint altres municipis a la xarxa com Almoines, Bellreguard, Benifairó de la Valldigna, Guardamar del Segura, L’Alcúdia, Muro, Novelda, Palma de Gandia, Pedreguer, Picassent, Potries, Real de Gandia, Simat de la Valldigna, Xàbia, Xeraco i Xixona.

Des del grup municipal BLOC creiem que els valencians i valencianes no podem deixar passar l’oportunitat de formar part d’un organisme que es dedica a dignificar el valencià, a promocionar-lo internacionalment i a unificar esforços per tal que la globalització actual no impedisca que estiga present en tots els àmbits possibles. Considerem molt important l’existència d’aquest organisme que, a semblança d’altres institucions mantingudes des dels governs, com l’Institut Cervantes des del govern espanyol, promocionen internacionalment la nostra llengua.

Per tot això demane al ple d’aquest ajuntament la següent:

PROPOSTA D’ACORD

Que l’Ajuntament de Xàtiva sol·licite a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull la seua incorporació, acceptant els compromisos que se’n deriven.
Que aquest ajuntament trasllade al President de la Generalitat aquest acord i el faça coneixedor de la conveniència de formar part d’aquesta institució.

Un comentario sobre “BLOC de Xàtiva: El PP rebutja una moció del BLOC per unir-se a la xarxa ‘Ramon Llull’ de promoció internacional del valencià”

  1. El mal que esteu fent al valencià per molt que tinga cura no deixarà de formar part de la vostra biografia, d’aixo mos encarreguem molts de mosatros, ara guardem i en el seu moment recordarem a tos els catalanistes que per ignorancia, botifarra, o indignitat, raimon, han contribuit a enterrar la llegua dels valencians naixcuda i crià per els nostres antepasats i llegà de generacio en generacio hasta els nostres dies per molt que el catalñaneros vullgau que siga català. I ara contam lo de les faltes d’ortografia.

Los comentarios están cerrados.