BLOC-Compromís presenta una moció per rebutjar la cessió de sòl públic a empreses privades per a construir escoles

Garcia Terol: “Aquesta moció, proposada per la Plataforma en Defensa l’Ensenyament Públic vol evitar que l’escola pública es convertisca en subsidiària de la privada”

El grup municipal BLOC-Compromís de l’Ajuntament de Xàtiva ha presentat una moció que s’haurà de debatre en el ple d’aquest divendres que rebutja la proposta de la Conselleria d’Educació d’establir un mecanisme per a cedir sòl públic de propietat municipal a empreses privades per tal que aquestes construïsquen i gestionen centres educatius que complisquen els requisits per a ser mantinguts amb fons públics. Aquesta moció ha sigut elaborada per la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic, i s’està presentant en ajuntaments i centres educatius de tot el País Valencià. La Plataforma també promou una manifestació el proper dissabte 21 a València contra aquesta proposta i les retallades en educació, i en defensa de l’ensenyament públic. Segons s’indica en la moció, ‘aquesta iniciativa suposa renunciar a l’escola pública de qualitat com l’única que pot garantir la igualtat d’oportunitats entres els ciutadans i ciutadanes i substituir-la per una escola privada/concertada, on l’escola pública seria merament subsidiària d’aquesta… Darrere d’aquesta proposta es troba igualment la renúncia de la conselleria a la construcció de nous centres escolars propis.’

El regidor de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol, ha recordat que “a Xàtiva som pioners en la cessió de sòl públic a empreses privades per tal que construïsquen centres educatius, amb el cas del col·legi anglés o l’escoleta infantil, i fins i tot l’edifici complet, com és el cas de la Universitat Catòlica o la Immaculada. Aquesta política fa que a Xàtiva no hi haja cap escola infantil pública de 0 a 3 anys, amb la pèrdua de qualitat educativa que això suposa. Ara sembla que aquesta idea ha agradat en el Consell i volen estendre-la a tot el País Valencià, fins i tot per a ensenyaments obligatoris com la primària i l’ESO, i com una manera d’estalviar-se diners en la construcció de nous col·legis i en la contractació de professorat, estenent el que ja es fa en la sanitat. Però el que més ens temem és que siga una oportunitat més, com ha demostrat el PP en els anys que governa al País Valencià, d’afavorir una sèrie d’empreses amigues i donar faena als que són del seu cercle.”