‘Blai’, el gos de còmic que arreplega les caques del carrer, es fa amic dels xiquets de L’Olleria

comic-blai

El regidor de Participació Ciutadana, Julià Engo, i la regidora de Medi Ambient, Ruth Martínez, han visitat les escoles de l’Olleria per a fer entrega del còmic “Blai, un gos com cal”, als alumnes d’infantil i dels primers cursos de Primària. Un llibret que narra la història de Blai, un gos assenyat, que arreplega les caques del carrer. Un material didàctic que forma part de la campanya de conscienciació ciutadana que tenen engegada amb dues regidories, per tractar d’evitar els excrements d’animals de companyia a les vies públiques.

Coincidint amb el darrer mes de curs escolar, Engo i Martínez van passar per algunes aules dels col·legis Isabel la Catòlica i Sanchis Guarner per a explicar als menuts que els propietaris dels gossos cal que tinguen una actitud responsable vers els seus animals i els seus veïns. Els regidors es van quedar gratament sorpresos del nivell de coneixements del xiquets, doncs la majoria eren sabedors de com s’han d’arreplegar les defecacions canines del carrer.

El còmic “Blai, un gos com cal” té una dotzena de planes on a través de vinyetes, Blai recorda que les caques s’han de tirar a la paperera o a la brossa. Els dibuixos, realitzats per l’il·lustrador Jordi Albinyana, són en blanc i negre perquè els menuts els puguen pintar i personalitzar, i van acompanyats per un parell de jocs d’enginy relacionats amb la mateixa temàtica.

A més de a les escoles, també s’han deixat alguns exemplars del còmic a la Biblioteca Municipal i al Centre d’Informació Juvenil.

comic-blai-2