Benigànim acull la final del VII Campionat de Raspall de la Mancomunitat de la Vall

campionat-raspall

La final de la 7a edició del Campionat de Raspall de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, arriba este cap de setmana 30 de gener, i el pròxim 6 i 7 de febrer, al Trinquet Municipal de Benigànim.

Sens dubte, ha estat el Campionat d’Hivern que més participació ha tingut des dels seus inicis. En esta ocasió, han format part del mateix un total de 20 municipis, 85 equips, i uns 340 jugadors de diferents pobles de la Vall d’Albaida, així com també de la Costera, de la Safor i del Comtat.

I els municipis que han aplegat a les finals són:

  • Benjamins i Alevins: els equips de Bèlgida i Genovès.
  • Infantils: Genovès i Castelló de Rugat.
  • Cadet: Moixent i Genovès.
  • 4a Categoria: Albaida i Llutxent.
  • 3a Categoria: Benigànim i Genovès.
  • 2a Categoria: Benigànim i Canals.
  • 1ra Categoria: Albaida i Llutxent.

Destaca en este campionat l’aparició d’una nova categoria, provocada per l’increment del nombre d’equips i de la creixent sensibilitat i afició per l’esport més de la terra. Així mateix, des de l’organització volen destacar que, als clubs, «s’està manifestant molt d’intererés i entussiasme a començar el 7é Campionat de Primavera».

Filiberto Tortosa, President de la Mancomunitat, es mostra molt satisfet de veure com de setembre a febrer i de març a juliol i setmana darrere setmana, més de 300 persones i un gran nombre d’aficionats es reunixen per diferents municipis amb l’objectiu de gaudir del joc.

Quan en la Mancomunitat es parla d’organitzar unes finals de raspall, un se n’adona que en projectes com el campionat de pilota es veuen clarament complits uns objectius primordials, com són donar suport a clubs, fomentar l’esport base i donar al nostre esport autòcton l’impuls que es mereix.

Es per això que esperem en el Trinquet de Benigànim a tots els amants de la pilota, per veure unes grans partides, tant de grans com de menuts. En esta edició també hem organitzat una activitat cultural, amb la presentació del llibre “El joc de la pilota a travès de la premsa valenciana. 1790-1909” de Recaredo Agulló, amb la presència de qui comptarem, on tambè esperem l’assistència de tots per coneixer esta publicació tan interessant.

Els horaris de les finals seran:

DISSABTE 30 GENER

11.00 H BENJAMI BÈLGIDA – GENOVÈS

12.00 H ALEVI GENOVÈS – BÈLGIDA

16.00 H INFANTILS GENOVÈS – CASTELLÓ DE RUGAT

17.00 H 4a CATEGORIA ALBAIDA – LLUTXENT

DISSABTE 6 FEBRER

16.00 H CADETS MOIXENT – GENOVÈS

17.00 H 3a CATEGORIA BENIGÀNIM – GENOVÈS

19.30 H PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL JOC DE LA PILOTA A TRAVÈS DE LA PREMSA VALENCIANA 1790 – 1909” DE RECAREDO AGULLÓ

Lloc: Casa de la Cultura de Benigànim

DIUMENGE 7 FEBRER

10.00 H 2a CATEGORIA BENIGÀNIM – CANALS

11.30 H 1a CATEGORIA ALBAIDA – LLUTXENT

13.00 H LLIURAMENT DE TROFEUS