Benestar Social abona al CRIS d’Ontinyent les ajudes que li devia després de les queixes de l’ajuntament

83 malalts mentals de tota la comarca s’haurien vist afectat si el centre haguera deixat de prestar els seus serveis

La Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana ha fet efectiu el pagament del deute de 144.000 Euros que tenia amb l’associació ADIEM d’Ontinyent. De no haver-se pagat esta quantitat, els 83 malalts mentals que fan ús del centre Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) s’haurien vist afectats, així com un total de 13 treballadors que presten els seus serveis al centre.

A l’últim plenari municipal, celebrat el passat dijous, l’Ajuntament d’Ontinyent va a exigir formalment a la Conselleria que fera front als seus compromisos econòmics amb l’Associació ADIEM per evitar el tancament del CRIS, mitjançant una moció presentada per l’alcalde, Jorge Rodríguez. El primer edil expressava la satisfacció del Govern d’Ontinyent “per poder constatar que la presentació de la moció ha donat resultat. No es podia consentir que un servei tan important com aquest puguera arribar a deixar d’oferir-se perquè la Generalitat incomplisca amb les seues obligacions”.

Cal recordar que durant setmanes, els professionals i usuaris del CRIS han estat realitzant manifestacions per tal d’exigir a la Conselleria el pagament del deute de 144.564 euros en concepte de subvencions per cobrir amb els serveis que es realitzen amb persones amb malalties mentals. Des d’ADIEM s’advertia de la gravetat de la situació, ja que els professionals del CRIS no tenien diners ni per fer front a la compra de material que necessiten per desenvolupar les seues tasques, i estaven fent un sobreesforç per no han deixat d’oferir el seus serveis als malalts de la comarca. ADIEM ha agraït el recolzament de l’Ajuntament d’Ontinyent i dels grups polítics que van recolzar la moció de l’alcalde, que han fet possible que es faça efectiu aquest pagament.