Bellús rebrà el pròxim dissabte la 38 Festa de les Danses de la Vall d’Albaida

La present edició de l’aplec comarcal reunirà balladors de quinze poblacions valldalbaidines

Més de 600 balladors i balladores de tota la comarca seran els protagonistes de la vesprada d’aquest pròxim dissabte, 19 de setembre, a Bellús amb motiu de la 38 Festa de les Danses de la Vall d’Albaida. Així, a partir de les 18.30 h, els representants de quinze poblacions de la comarca (l’Olleria, Bèlgida, Castelló de Rugat, Bocairent, Alfarrasí, el Palomar, Benigànim, Albaida, Ontinyent, Fontanars dels Alforins, Agullent, Montaverner, la Pobla del Duc, Quatretonda i els amfitrions del grup El Repic de Bellús) acompanyats dels Grup de Danses de Xàtiva com a grup convidat, ajudaran a crear eixa atmosfera única que generen els nostres balladors i balladores i que converteixen esta trobada en la més representativa de totes les que celebrem al llarg de l’any.

Prèviament, al voltant de les 17.30 h un passacarrer animat per la Colla de dolçaines i tabaleters de “la Socarrà” de Xàtiva, farà la crida a la festa comarcal pels carrers de Bellús. L’aplec es completarà amb un sopar de germanor per a tots els participants i amb un fi de festa a càrrec de la rondalla de l’Escola de danses de Xàtiva enfront del pavelló municipal.

La mostra folklòrica de carrer més antiga de la Comunitat Valenciana serveix per conservar eixa tradició tan arrelada de celebrar la finalització del temps de collita mitjançant la dansa, per això, des de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i des dels municipis organitzadors es treballa per conservar la puresa dels nostres orígens, el record dels nostres avantpassats i el vessant més festiu de la nostra gent.