Barxeta posa en marxa una nova ruta ecològica-paisatgística

L’Ajuntament de Barxeta, finalitza el projecte de la ruta Ecològica-Paisatgística de la Mallà, la ruta s’ha integrat dins del sender PR-CV 366, com una de les seues derivacions ha sigut realitzada pel GMValldigna. Tot el projecte compta amb el finançament de l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana, per un import de 15.152,50 .

A part de la senyalització de tot el recorregut s’ha habilitat un mirador de fusta des d’on podem observar una vista panoràmica del terme municipal de Barxeta i les poblacions de la contornada. Estes instal•lacions van dirigides a la difusió i atracció turística del municipi, amb el fi de fomentar entre els ciutadans i els turistes les rutes senderistes i mediambientals que existeixen en la població.

Amb estes ajudes de suport a l’economia local, l’ajuntament de Barxeta, pretén fomentar turísticament el municipi i les seues rutes d’interès públic, l’ús excursionista, esportiu en les muntanyes i espais forestals, de forma integrada, combinant-la amb la protecció i conservació dels recursos naturals del municipi.

Volem destacar que tots estos treballs tenen una gran importància per la recuperació i integració de les xarxes de sender de la Comunitat Valenciana, així com la recuperació de tots els antics camins, tant pel seu valor històric, cultural i mediambiental, així com contribuir per activar l’economia local, promoure i gaudir el respecte amb la naturalesa com un espai de cultura i d’oci.

El GMValldigna esta compromès amb l’ajuntament i els ciudatans de Barxeta, amb el fi de col•laborar i portar a fi tots estos projectes turístics i ambientals donant a conèixer estos paratges tan característics i emblemàtics del País Valencia, aprofitant també per a la difusió turística del municipi.