Barxeta: EU y PP rebutgen la moció del BLOC en contra de l’abocador de Llanera

El passat dilluns 21 de setembre es va celebrar a la Sala de Plens l’Ajuntament de Barxeta la sessió ordinària corresponent al mes de setembre, en la qual destacava com a punt de l’ordre del dia més important, la presentació per part del Bloc de la moció de rebuig contra el macroabocador de Llanera de Ranes. La regidora del Bloc i representant de l’Ajuntament al Consorci, Desi Mahiques, va ser l’encarregada de donar lectura a la moció en la qual es rebutjava la instal·lació de l’abocador en Llanera de Ranes.

Per part del grup de govern d’Esquerra Unida, va ser el propi alcalde Vicent Antoni Giner, l’encarregat de defensar els arguments en contra de la moció presentada pels nacionalistes. L’alcalde, en el seu torn de paraula va acusar a la regidora nacionalista de “presentar la moció tan sols per buscar l’enfrontament polític dels grups municipals” i presentava una proposta de resolució alternativa que constava de cinc punts, tots molts semblants a la moció dels nacionalistes que se estava debatent, però que hi afegia un 4t punt en el qual s’instava textualment, a: ”Demanar comptes polítics a la regidora representant d’aquest Ple de l’Ajuntament de Barxeta, per no haver informat i demanant l’opinió i l’acord del Plenari abans de realitzar la votació d’adjudicació de les instal·lacions que ha fet el Consorci a en la seua secció de 27 de juliol de 2009. Així com responsabilitats politiques pel sentit del seu vot. Instant-la a que presente la dimissió del càrrec que te per acord plenari com a representant en el Consorci de residus, per haver segrestat la veu i el vot del Ple de l’Ajuntament de Barxeta”.

Per la seua part, el portaveu del Partido Popular, va anar més enllà i va demanar directament “la dimissió de la regidora del Bloc Desi Mahiques com a representant de l’Ajuntament de Barxeta al Consorci i que en cas de no dimitir, instava a l’alcalde a incloure un punt en l’ordre del dia al plenari del mes d’octubre en el qual es sol·licitara la destitució de la regidora com a representant al Consorci”.

El portaveu del Bloc, Enric Soler, va titllar d’irresponsable i de cínic a l’alcalde, doncs una vegada més mostrava la seua caparrudesa front a les mocions i propostes del Bloc. Al portaveu del Partido Popular li va contestar que havia fet un raonament destarifat i en perfecta sintonia al discurs oficial del seu partit. Les diferents votacions en aquest punt deixaran ben a les clares, el matrimoni polític existent entre Esquerra Unida i el Partido Popular a Barxeta. La moció del Bloc va ser rebutjada pels sis vots en contra d’EU i PP, a favor, els tres del Bloc. La proposta de resolució transaccional d’EU, va ser aprovada pels vots d’EU i el PP.

La regidora Desi Mahiques, per suposat que no pensa dimitir i que té el recolzament dels regidors i del col·lectiu de Barxeta i de les executives comarcal i nacional del Bloc.

2 comentarios sobre “Barxeta: EU y PP rebutgen la moció del BLOC en contra de l’abocador de Llanera”

  1. Animo Desi hay mucha gente que esta contigo!! Ole por ti.
    Del PP era de esperar porque estan bajo la tutela de Rus, pero de izquierda unida vemos que tienen intereses mas importantes que el de defender a pueblo de agresiones como estas.

  2. Dos noticias muy interesantes sobre los macrovertederos este lo hace la misma empresa que quiere hacer el de Llanera, fijaos con todos los problemas que ya ha dado y solo lleva tres meses de funcionamiento.
    Copiar el link y lo poneis en el buscador

    http://www.diarioinformacion.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009050900_14_883872__LAlacanti-vecinos-Cala-denuncian-malos-olores-nuevo-vertedero

    http://www.diarioinformacion.com/alicanti/2009/09/25/planta-basuras-arranco-tres-sistemas-evitarian-malos-olores/934400.html

Los comentarios están cerrados.