Barxeta: EU ajuda al PP a tombar la moció del BLOC contra Rus


El darrer dilluns, 22 es va celebrar ple ordinari corresponent al mes de juny a l’Ajuntament de Barxeta, en el qual, i com a punt més destacat figurava el debat de la moció presentada pel grup municipal del Bloc Nacionalista Valencià, sobre la reprovació a l’alcalde de Xàtiva, President Provincial del PP i President de la Diputació de València, Alfonso Rus Terol.

El Bloc de La Costera va anunciar, a través del seu secretari comarcal, Xavier López, que presentaria mocions en tots els Ajuntaments de la Costera amb regidors nacionalistes, reprovant les manifestacions del president provincial del PP i alcalde de Xàtiva, en les que anomenava «gilipollas» als professors que utilitzen les formes normatives gairebé i aleshores i amenaçava amb «rematar-los». En la proposta d’acord de la moció, els nacionalistes, demanarien la dimissió de Rus de tots els seus càrrecs institucionals.

A l’Ajuntament de Barxeta, la presentació de la moció tenia la seua singularitat, al ser un Ajuntament en el qual les forces d’esquerres tenen una majoria aclaparadora (7 front a 2), i en teoria, la moció havia de ser aprovada amb els vots del Bloc (3 regidors) i EU (4 regidors), en contra, els 2 vots dels regidors del Partido Popular.

Segons el portaveu nacionalista Enric Soler: “L’explicació del sentit del vot en contra del portaveu del PP, era l’esperada, malgrat que com quasi sempre, acaba divagant i fent un discurs avorrit, pesat i llandós. En aquesta vegada, es va lluir més si cap, en agradar al seu amo; a més a més, no entenc la crítica que li fa a l’alcalde, si gràcies a EU la moció no ha eixit endavant”.

La sorpresa va ser, mitjançant una jugada estratègica, la partició del vot dels regidors d’Esquerra Unida. Segons Soler: ”Qui haguera pensat que Esquerra Unida ha fet el possible per tal de tombar la moció?” – I continua: – “Potser les amenaces de Rus als alcaldes que presentaven o aprovaven les mocions, potser el no desagrair al portaveu del PP de Barxeta, potser perquè que ja duu massa temps en la poltrona i passa de la línia oficial del seu partit, potser… Els regidors del Bloc teníem ben clar que no podíem escórrer el bony i deixar sense resposta les amenaces del senyor Rus”.

Finalment, a Barxeta la moció va ser rebutjada amb els quatre vots en contra (dos del PP i dos d’EU), els tres a favor de la moció dels regidors del Bloc, demostrant que en tots els pobles de la comarca i del País, voten en la mateixa línia; i les dues abstencions d’EU, per part de l’alcalde i la portaveu. Una vegada més el nostre alcalde mostra el seu vertader tarannà i anteposa la seua afecció a la poltrona i a les prebendes.