Barxeta: El BLOC presentarà una querella

Els regidors del Bloc s’han quedat en solitari en la seua proposta d’acord, la qual ha sigut rebutjada pels vots en contra del bipartito EU-PP.

El Bloc instava al plenari de Barxeta a que sol·licitara al grup mixt Servef-Mancomunitat de Municipis la Costera-La Canal, com a ens promotor, la repetició de les proves de selecció, degut al gran nombre d’irregularitats comprovades, presumptes negligències i “enxufisme” comeses abans, durant la realització i la posterior correcció de la primera prova de cultura general. EU i PP declinaren tota possible responsabilitat en el procés, doncs segons la seua opinió, són els funcionaris del Grup de Treball Mixt i tan sols ells, els responsables de la transparència del procediment.

El mateix dimecres a les 19 hores de la vesprada, va haver-hi una reunió informativa organitzada pels regidors del Bloc a la Casa de la Cultura a la qual va assistir un gran nombre d’assistents locals i dels pobles del voltant, tots ells, alumnes disconformes amb la seua exclusió capritxosa de la primera prova, els quals van manifestar de pròpia veu al representant sindical convidat a l’acte, la seua indignació i malestar per el succeït. També va assistir a la reunió el secretari comarcal del Bloc.

En el transcurs de la reunió els assistents varen donar el seu suport a les iniciatives consensuades per tots els allí presents, la redacció per part del Bloc, de sengles escrits de reclamació a les instàncies superiors del Servef i de la Mancomunitat, en concret a la Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social i a la Secretaria Autonòmica d’Ocupació; doncs són els responsables politics de la Conselleria de Economia, Hisenda i Ocupació, que poden i deuen paralitzar aquest procés i posar llum, anul·lant i fent repetir la selecció dels aspirants.

També sol·licitaran als diputats del Bloc a les Corts, que efectuen una pregunta en seu parlamentària al Conseller d’Economia, Hisenda i Ocupació, sobre aquest tema. A més, els servissis jurídics del Bloc presentaran una querella demanant la suspensió cautelar del procés de selecció del Taller d’Ocupació, per prevaricació i irregularitats que es poden demostrar:

El president del Grup de Treball Mixt (Servef-Mancomunitat) va “passar” l’examen a un dirigent polític de Barxeta dies abans de la prova perquè “el traduïra del castellà al valencià”, la no presentació del DNI dels opositors, la no presència del president del tribunal examinador en la prova, realització de l’examen en varis torns, eixir a l’exterior a fer fotocòpies de la prova, no corregir exàmens, respostes idèntiques corregides de forma diferent, etc. En la querella també es demanarà la inhabilitació dels responsables del Grup de Treball Mixt.