Barxeta: El BLOC demana a l’Ajuntament que subvencione els llibres d’infantil i primària

bibia-garcia

El grup municipal del Bloc Nacionalista Valencià ha presentat per registre d’entrada a l’Ajuntament de Barxeta, les propostes per tal de donar el suport als pressupostos del present any de 2009. L’escrit ha estat presentat a les oficines municipals pel regidor Bibià Garcia, portaveu per assumptes econòmics del grup nacionalista.

Com a novetat més important, els nacionalistes demanen que per al proper curs escolar 2009-2010, l’Ajuntament sufrague el cost total dels llibres i del material escolar per a tots els alumnes del CP Carles Salvador de Barxeta. Segons el regidor nacionalista: “Hem realitzat un estudi en profunditat del cost de la subvenció i aquesta ascendeix a un total de 10.481 €, desglossats en 4.633 € en els alumnes d’Infantil: 3, 4 i 5 anys i de 5.848 € en els alumnes de Primària: de 1r fins a 6è”.

Amb aquesta proposta, el Bloc de Barxeta vol ajudar a totes les famílies del poble amb fills en edat escolar i en especial a aquelles que un o els dos membres, estan sofrint les conseqüències d’aquesta recessió econòmica. Bibià Garcia afegeix: “Els xiquets i les xiquetes d’Infantil no reben cap tipus d’ajuda per l’adquisició del material escolar i els de Primària reben un txec escolar de Conselleria, però que no els cobreix la totalitat de les despeses, doncs nosaltres, vulguem que l’Ajuntament subvencione la totalitat de les despeses d’Infantil i la diferència que hi falta per a cobrir als alumnes de Primària; pensem que és una mesura solidària, de progrés i que va ajudar de debò a les famílies del poble”.

Altres propostes que ha presentat el Bloc són iniciar els tràmits per tal d’obrir una escola d’adults, habilitar noves instal·lacions al cementiri municipal i millorar les infraestructures vials del accessos al poble. El regidor nacionalista vol recordar que les propostes del Bloc fetes als pressupostos del 2008 foren aprovades per unanimitat en el ple corresponent: La construcció de l’Escoleta Infantil, la creació d’una zona Wi-Fi i un augment de plantilla de la policia local. L’escoleta infantil gràcies al “Pla Zapatero” ja està adjudicada i les obres començaran en breu, els tràmits per a nomenar el tercer policia local ja estan pràcticament finalitzats i la creació de la zona Wi-Fi està complint tots els tràmits previstos.

El grup municipal del Bloc encoratja a l’equip de govern d’esquerra Unida que siga valent i que assumisca les propostes nacionalistes per tal de tirar els pressupostos endavant; l’únic beneficiari es tot el poble de Barxeta.

Propostes del BLOC