Balls i molta aigua per a clausurar la ludoteca d’estiu i els cursos de natació de l’Olleria

Després de tot un mes d’activitats i diversió la ludoteca d’estiu de l’Olleria es clausurava el passat divendres.
I després del treball arriben les valoracions, que són molt positives, tal i com han comentat els coordinadors «al llarg de tot un mes, els xiquets i xiquetes inscrits han pogut redescobrir els jocs populars als que jugaven els seus pares i avis, un treball de recuperació de la tradició que ha aconseguit que els xiquets valoren i estimen els jocs tradicionals valencians i que ens demanen jugar a estos jocs en substitució del clàssic futbol «.

Javier Monzó, un dels coordinadors ha continuat remarcant que «gràcies a l’Ajuntament comptem amb un espai al Parc Beat Pare Ferreres on es poden practicar tots este tipus de jocs populars que han inculcat este estiu als xiquets, com els quatre carrils de birles, dos de trompa, dos cercles de traure xapes, dos 7 i mig, dos samboris, una d’arrimaeta i dos zones de canut».

A més d’esta recuperació dels jocs d’antany, «també s’ha fet una iniciació a l’anglès i s’han organitzat diverses activitats involucrades amb l’aigua, a més de les hores de natació, per a que els xiquets pogueren refrescar-se i desfruitar més de l’estiu, ja que la ludoteca ha estat encarà a l’aprenentatge, però sempre unit a la diversió».

Un altre dels projectes que es va acomplir, han informat els coordinadors, va ser la creació d’un espai web en el que han participat mestres, alumnes i gent de pràctiques. Allí s’han anat publicant, fotos, vídeos, i breus sobre es activitats que s’ha portat a terme, així com opinions dels participants (direcció: http://www.espailudic.blogspot.com
En la cloenda del curs de la ludoteca es va celebrar un xicotet festival en el que els menuts eren els protagonistes. Estos van ballar a ritme de les cançons de l’estiu i després els monitors els van fer entrega d’un diploma de participació.

L’alcalde, José Vidal i la regidora d’educació, Gema Borràs, van estar presents en la clausura tant de la ludoteca com dels cursos de natació i van ser els encarregats en els cursos de fer entrega dels detall-ets per part del Consistori que enguany han sigut un barret de natació.

L’Alcalde, comentava que «tant els cursos com la ludoteca d’estiu permetien als xiquets els formar-se al mateix temps que es divertixen i als pares es facilita la conciliació laboral i familiar en un mes, Juliol, en el que no tenen escola».

En el que respecta a la participació Vidal comentava que «en la ludoteca d’estiu han sigut 115 xiquets i en els cursos de natació 150 menors i 40 adults».