El Betlem, té una superfície construïda de 1200 metres

Enguany, com a novetats al Betlem hi ha un llavador construït en base a una pica antiga La inauguració del Betlem Monumental a grandària natural amb animals vius de Xàtiva tindrà lloc avui, divendres 23 de desembre, a les 20h. a l’Albereda Jaume I, entre els edificis de Correus de l’Ajuntament.

Després de la inauguració, s’iniciarà l’animació infantil a l’Albereda amb l’arribada del Pare Noel. Aquesta animació s’anomena MACROSCÃ’PIC, que transformarà l’espectacle en un microscopi gegant. El món dels insectes vist a una escala molt superior de la seua realitat. És un espectacle on tot allò més menut de la natura s’amplifica per a convertir-se en monstres espectaculars Els diferents elements que composen el macroscòpic resulten fantàstics per les seues proporcions grandioses i coloristes. Els elements que componen el microscopi son un centpeus de 10 metres de llarg per 4 metres d’altura, una aranya espectacular i divertida, un caragol simpàtic que llença aigua per les seues banyes, una gallina gegant i un corral.

A més, hi haurà passejos en burra de 20h. a 22h. al voltant del Betlem.

Enguany, com a novetats al Betlem hi ha un llavador construït en base a una pica antiga recuperada dels magatzems municipals amb una coberta de bruc sobre fustamen, ambientada en tot tipus d’elements en referencia a les activitats del llavador. A més, han ampliat l’horta, han incorporat un espantaocells i moltes novetats hortícoles. En l’apartat d’animals, la novetat corre a càrrec dels ànecs d’indis corredors, les gallines cebri daurades i un faisà gigi.

El Betlem, té una superfície construïda de 1200 metres i una longitud del recorregut de 150 metres. El llac consta de 40m3. Per a la construcció del Betlem s’han necessitat 150 palets, 5m3 d’arena, 6m3 de gravilla, 2m3 de bitla de riu, 200m2 de tarima, 500m2 de napa i 200 travesses de fusta.