L’autor supervendes de novel·la històrica Santiago Posteguillo presenta la seua última obra a Ontinyent

Es la tercera presentació dins del cicle encetat per dinamitzar l’activitat a la Biblioteca Municipal de Sant Josep

L’escriptor valencià Santiago Posteguillo, exitós autor de la “trilogia de Escipión”, presentarà esta propera setmana a Ontinyent la seua nova obra, “Los asesinos del emperador”. Es tracta de la primera part d’una nova trilogia de novel.la històrica on Posteguillo aborda l’ascens al poder de Trajano, el primer emperador hispà de la història de Roma, que serà presentada per Posteguillo el proper dimecres, 19 d’octubre, a les 20:00, a la biblioteca de Sant Josep d’Ontinyent, a l’Avinguda Manuel Sanchis Guarner, on l’autor signarà exemplars.

Segons destaca el regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, “es tracta d’un autor de primer ordre, que des de la publicació de la seua primera novel.la en 2006 ha aconseguit fer les delícies de milers de lectors, arribar als primers llocs de les llistes dels més venuts i convertir-se en un autèntic referent de la novel.la històrica”.

Santiago Posteguillo, filòleg, lingüista i doctor europeu per la Universitat de València, és Premi de les Lletres Valencianes, Millor Novel·lista Històric Hislibris, Finalista Premi Internacional de Novel.la Històrica Ciudad de Zaragoza i Finalista Premi de la Setmana de Novel.la Històrica de Cartagena.

El 2006 va publicar la seua primera novel.la, “Africanus: el hijo del cónsul”, la primera d’una trilogia sobre “Escipión el Africano”, general romà que va vèncer a Aníbal en la Batalla de Zama. El 2008 va publicar la segona part de la trilogia, “Las legiones malditas”. El seu èxit editorial va suposar la reedició de la primera part també amb Ediciones B, i el 2009 tanca la trilogia amb la publicació de “La traición de Roma”, també amb Ediciones B, arribant en total a més de 500.000 lectors. Ara, de la ma de l’editorial Planeta, “Los asesinos del emperador” continua aquesta estela d’èxit, amb 3 edicions publicades a les 3 primeres setmanes després de la seua eixida a la venda “unes xifres que donen una idea de l’impacte que està tenint el llibre, i de la importància que té dur a Ontinyent a un autor com aquest”, apunta Calabuig Oviedo.

Des de l’àrea municipal de biblioteques s’ha fet difusió des d’esta setmana de l’acte del proper dimecres, que reprén la sèrie de presentacions de llibres encetada a finals de setembre a la biblioteca pública del barri de Sant Josep, amb l’assistència dels escriptors Pedro Vera i Vicent Artur Moreno, autors dels llibres “Es hora de soñar” i “Una altra història”, respectivament. Amb estes presentacions es vol fomentar l’hàbit de la lectura i apropar els autors als lectors i usuaris d’estes instal.lacions municipals, “dinamitzant l’activitat a la nova biblioteca sense cap cost per l’Ajuntament i donant l’oportunitat als lectors i lectores de poder conèixer i interactuar amb els autors de les distintes obres”, conclou el regidor de Cultura.