Atzeneta d’Albaida i L’Olleria registren 350 visitants del programa ‘Obrim les portes de la Vall’

sequia-atzeneta-copia

El mes de febrer ha finalitzat amb un nou èxit en participació en les visites previstes dins el programa ‘Obrim les portes de la Vall’, que any darrere any mostra al mon els secrets i encants, el patrimoni, la cultura, la història i gastronomia dels diferents municipis que integren la comarca de la Vall d’Albaida. En esta ocasió, van ser les poblacions d’Atzeneta d’Albaida i L’Olleria les que oferiren un recorregut pels seu termes, i més de 350 els visitants que participaren en les excursions.

Així, el passat dissabte 20 de febrer a les 10 del matí, es varen donar cita a l’ajuntament d’ Atzeneta d’Albaida unes 100 persones provinents de la comarca de la Vall d’Albaida i de les comarques veïnes (la Safor, el Comtat- l’Alcoià, la Costera, la Ribera i la Canal de Navarrès) per tal de descobrir la ‘Ruta per l’arquitectura hidràulica i tradició artesanal d’Atzeneta’. Es tracta d’un recorregut senyalitzat per la sèquia del Port, on s’explica tota l’arquitectura hidràulica mitjançant panels explicatius i senyalítica turística que marca tota la ruta de l’aigua. A més, els visitants van poder visitar la font dels vint–i–un xorros, l’església de Sant Joan Baptista (s. XVIII), així com als artesans de l’espart. La jornada va concloure amb un refrigeri per als participants.

L’endemà, el diumenge 21 de febrer a les 10 del matí, les portes de l’ajuntament de l’Olleria congregaren més de 250 persones procedents de diferents llocs de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de participar en la ‘Ruta turística l’Olleria: cultura, tradicions i artesania’.

La regidora de patrimoni, cultura i turisme, Agueda Micó, i l’alcalde de l’Olleria, Julià Engo, van donar la benvinguda a tots els assistents i els van acompanyar durant tota la visita.

El recorregut fou: visita al nucli antic de la vila, el taller artesanal de vidre Abdón, la visita a la Mediterrànea i a la casa Santonja, futura seu del museu del vidre, la qual fou inaugurada per l’alcalde. El matí va concloure amb una suculenta degustació.

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, ha fet una valoració molt positiva del primer mes de programa:

La resposta positiva de la gent i el gran nombre de visitants ens indiquen que aquest mes de febrer ha sigut un èxit donat que en tan soles 6 visites guiades s’han registrar unes 800 persones procedents de diferents racons de la nostra geografia. Per al mes de març obrirem les portes de Guadasséquies, Aielo de Malferit, Benigànim, Bocairent, Sempere, Benissuera i Castelló de Rugat.

Visites ja realitzades:

lolleria-copia