Aspromivise mostra el seu malestar amb el “to despectiu” de Rus parlant de la discapacitat

«No ens agrada que es trivialitze i menyspree la feina que amb molt d’esforç fem», afirmen

El Centre Ocupacional Aspromivise de Xàtiva ha mostrat la seva disconformitat amb el “tractament que està donant l’Alcalde Alfonso Rus cap als discapacitats que han reclamat la suspensió del copagament a Conselleria de Benestar Social”. Destaquen que “és inacceptable que es parle d’un suposat cobrament per families d’usuaris de la Residència de Caixa Ontinyent de les quantitats asignades a cadascún i comparar-lo amb l’absència de visites al centre. Cal recordar que tot va destinat a la prestació del servei”, afirmen.

Aspromivise presentarà una petició formal a tots els ajuntaments que tenen usuaris al Centre Ocupacional d’Aspromivise, un total de 34, per a que es façen carrec de les quantitats corresponents al copagament , en referencia a l’oferiment que al menys, des de l’ajuntament de Xàtiva s’ha fet cap els afectats.

Des del Centre Ocupacional destaquen que als últims plenaris en els quals s’ha parlat d’Aspromivise o les persones discapacitades per temes referents a les greus retallades que està patint el sector, “l’alcalde ho ha fent amb un to despectiu”. Manifestem el malestar de l’entitat i de les persones que la formen per les declaracions que des d’institucions públiques, com l’alcaldia i els plenaris es fan sobre les famílies amb persones amb discapacitats.

“Aspromivise és una associació amb més de 500 socis, cadascú amb una ideologia diferent. El que ens uneix és la lluita pel reconeixement de la dignitat de les persones amb discapacitat i el que ens resulta més costós, lluitem per la dignitat dels recursos que la societat els ha d’oferir. No som enemics de ningú i no ens agrada que es trivialitze i menyspree la feina que amb molt d’esforç fem. En algun plenari hem sentit que la mala gestió dels qui governen vol ser tapada amb acusacions inútils a les famílies, discursos que busquen tapar els vertaders problemes culpabilitzant a les famílies, fent veure que s’aprofiten dels seus familiars discapacitats”, remarquen.

Fa temps que “no entrem en polèmiques inútils, però després de les paraules de l’últim plenari pensem que ha arribat el moment de dir prou. Ja ens agradaria poder estar-nos a casa, contents, sense haver de lluitar i traure la cara, defensant el que per dret ens pertoca. Ho agrairíem i ho demanem als qui ara governen i poden fer les coses ben fetes”, finalitzen.