Arribada de la Flama del Correllengua a la Vall d’Albaida. Presentació del Gegant Jaume I i el Cabet Joan Fuster

Fuster i Jaume I, roda de premsa

Hui ha arribat la Flama del Correllengua a la Vall d’Albaida. I estarà amb nosaltres fins el 8 d’octubre.

Al llarg d’aquests dies passarà per les localitats de: El Palomar, Bellús, Atzeneta d’Albaida, Benissoda, Montixelvo, Agullent, L’Olleria, Salem, Rugat, Aielo de Rugat, Fontanars dels Alforins, Bocairent, Castelló de Rugat, Montaverner, Benigànim, Ràfol de Salem, Terrateig, Aielo de Malferit, Quatretonda, Otos, Beniatjar, Bèlgida, Albaida, i Ontinyent.

Fa 15 anys que ACPV organitza arreu del País Valencià el Correllengua, un esdeveniment de caire reivindicatiu i festiu en defensa “ del nostre valencià, del català de tots” (com acostumava a dir Enric Valor). Amb motiu d’aquest esdeveniment s’ha elaborat un web especial que podeu consultar a www.acpv.cat/correllengua10.

En aquest aniversari del correllengua es ret homenatge a l’escriptor, mestre i rondallaire Enric Valor, quan es fan 10 anys de la seua mort.

Fuster i Jaume IPer commemorar d’una manera especial aquestes circumstàncies, des del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida s’ha elaborat un Gegant del Rei Jaume I i un Cabet de Joan Fuster, els quals seran els portadors de la Flama del Correllengua per totes les escoles i pobles participants. Cal destacar que han estat elaborats íntegrament per membres del Casal i que han participat dues artistes d’Ontiyent (Almudena Rodríguez i Loli Abad). La peculiaritat del gegant és la seua facilitat a l’hora de traslladar-lo, ja que l’hem fet desmuntable per poder transportar-lo d’un poble a un altre. Mesura 3 metres i mig i pesa 31 quilos. La major part dels materials que el composen són reutilitzats. A més, el Gegant i el Cabet del Casal prendran part en l’Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent del proper 31 d’octubre.

Una dada important a destacar és el nombre d’alumnes, centres educatius i associacions culturals que participen en aquest Correllengua. Hem repartit més de 5400 auques d’Enric Valor per a alumnes d’infantil i Primària. Participen 22 CEIPs d’arreu de la comarca i bona part dels IES. Així com l’Associació Cultural El Ganxo de Benigànim.

L’acte central comarcal es durà a terme al 8 d’octubre a la sala OTK d’Ontinyent on actuaran: el grup ontinyentí Auxili, el qual presentarà el seu darrer treball; The Skafeinats i Assabè. Aquest acte clourà la programació de la Vall d’Albiada i convidarà a seguir la flama arreu del País Valencià.