Arranca la XXII Mostra de Teatre de la Llosa de Ranes

El certamen consta d’una desena de representacions a càrrec de companyies ‘amateurs’

La XXII Mostra de Teatre de la Llosa de Ranes comença aquest diumenge 9 d’Octubre (19.00 hores) amb la representació de l’obra «Per menjar carn de burro», a càrrec de la companyia La Carrasca de Sant Joan de l’Ènova. Aquest cicle comprèn una desena de representacions a càrrec de companyies de teatre amateurs, la majoria en valencià, que es prolongarà fins el proper diumenge 13 de desembre amb diferents representacions que tindran lloc al Centre Cívic de la localitat. La Mostra de Teatre està organitzada per Gaudium Teatre i l’Ajuntament de la Llosa de Ranes, en col·laboració amb Teatres de la Generalitat, la Diputació de València i la Federació de Teatre Amateur.

La cita es consolida com un dels cicles teatrals més atractius de la comarca de La Costera i que major afluència de públic concita en cadascuna de les seues sessions. Durant la passada edició es marcà un registre històric d’espectadors i des de Gaudium Teatre han mostrat el seu convenciment en poder repetir aquest èxit “per la qualitat de les representacions programades”, han incidit.

Entre les sessions previstes destaca la presència de la companyia Calandraca. Aquesta formació il·licitana ha estat distingida en els darrers anys amb diferents guardons estatals i internacionals a la seua trajectòria i qualitat interpretativa. El 22 de novembre participaran en la Mostra amb la representació de «No és tan fàcil». Una obra amb succintes al·lusions al desamor.

El 8 de novembre serà el torn de la companyia La manta al Coll, que interpretarà l’obra «Con faldas y a lo loco», que reunirà sobre l’escenari a un elenc de 24 actors. Així mateix, una de les actuacions més esperades serà la de la companyia La Tarumba d’Alzira, prevista per al 18 d’octubre, que estrenarà a la Llosa de Ranes l’obra «Mabel». Una representació còmica i satírica sobre la difícil conjuntura actual a la que estant fent front els ciutadans.

Per a la cloenda de la XXII edició de la Mostra, la companyia local Gaudium Teatre representarà el sainet «El meu marit és? O s’ho fa?», escrit recentment per Lourdes Lanjarín. Un espectacle amb succints tocs d’humor i gran dinamisme sobre l’escenari que parteix d’un embolic de faldes per part del protagonista principal.

El president de Gaudium Teatre, José Amat, ha destacat «la qualitat de les companyies participants i les obres que es representaran» en cadascun dels espectacles. Una circumstància “que ens permet estar convençuts de que la resposta del públic tornarà a ser molt nombrosa«, ha indicat Amat. A més, des de la companyia s’ha volgut posar en valor l’elevat grau humorístic i la sàtira que impregna la major part de les representacions. «Hem tractat de programar una Mostra equilibrada, amb diferents gèneres, encara que l’experiència ens indica que el públic té una especial predilecció pel sainet i l’humor costumista”, ha destacat Amat.
Per la seua part, l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Anar, ha posat èmfasi en que es tracta d’un certamen «referent en la seua modalitat». El primer edil també ha volgut destacar «la projecció dels valors culturals del municipi a través de la Mostra», que tot i la seua llarga vida “continua mantenint el seu dinamisme i capacitat de sorprendre al públic”, alhora que “concita l’interès d’un gran nombre d’espectadors” amants de les arts escèniques.