Arranca la setmana gran de la Fira Sant Jaume 2012 d’Albaida

La cultura i les tradicions aclaparen el programa d’actes com la inauguració de la Fira aquest dijous a les 21h
Albaida gaudeix, aquesta setmana, d’una de les festes més importants que identifiquen aquesta localitat de la Vall d’Albaida: la Fira de Sant Jaume. Aquesta Fira, atorgada per privilegi del Rei Pere “el Cerimoniós” en 1387, es renova any rere any amb actes de caire musical, esportiu i lúdic i preservant les tradicions locals.

Aquest dijous, 19 de juliol, s’inicia aquesta fira amb la inauguració que tindrà lloc a les 21 hores, des de la Plaça Major, on començarà la cercavila de festers, dames, president de festes, regines i corporació municipal, amb l’alcalde d’Albaida al capdavant, que arribarà fins al Monument a Segrelles per fer la tallada de cinta que cedirà l’obertura de la Fira Sant Jaume 2012. En aquesta cercavila també hi participen la Colla de Xirimiters i Tabalaters “La Pedrera” d’Albaida, el Grup de Danses “La Vall” d’Albaida i “El Ball dels Locos” de l’Olleria que ens faran gaudir de la música i el ball de les danses tradicionals del poble així com de les torres humanes que realitzaran el grup ollerià.

Els actes musicals omplin els dies de fira, tenim, per exemple, els Cursos Musicals d’Estiu, que aquest any alberguen més de 60 alumnes dels voltants de la nostra comarca i punts de Tarragona. Com cada any, els alumnes poden gaudir de les instal·lacions esportives de la ciutat, com la piscina d’estiu, i també dels seus museus, punt d’encontre de molts turistes que visiten Albaida pel seu encant rural i paratges naturals que l’envolten.

D’altra banda, cal anunciar la recuperació de les Nits al Palau on alumnes i professors dels Cursos Musicals realitzen audicions de les seues especialitats al Pati d’Armes del Palau Marquesal des del dilluns 16 fins al dijous 19 de juliol a les 22.30h de la nit.

Continuant amb la música, el dijous 19 i divendres 20 de juliol se celebra el 1r Concurs Internacional de Quartet de Clarinets “Clarinetíssim”. Un esdeveniment portat endavant pel músic albaidí Rafa Albert amb commemoració dels 20 anys de l’Acadèmia Internacional de Clarinet i que acollirà a clarinetistes de distints punts de la geografia espanyola així com d’Anglaterra i Portugal, sent un projecte únic a tota la península ibèrica.

Finalment, el diumenge 22 de juliol gaudirem del Festival de Bandes de Música “Ciutat d’Albaida” amb la seua 29ena edició i la participació de les dues bandes de la ciutat: la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya” i el Cercle Musical Primitiva d’Albaida.

Canviant de terç, enguany destaquem la realització de la Primera Fira Outlet d’Albaida on el públic assistent podrà comprar productes com bijuteria, passant per roba de xiquets i adults, i continuant per articles musicals, tot ells productes de comerços d’Albaida a preus econòmics. Una Fira organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica per a potenciar i donar a conèixer el comerç local.

Com cada any, les Nits de Festa a la Fira concentren joves de la tota la comarca per gaudir de les fresques nits de juliol al ritme de les orquestres populars del moment que actuaran el cap de setmana de Fira.

En paraules de Josep Antoni Albert, Alcalde d’Albaida “intentem, amb la col·laboració de les associacions locals, realitzar una fira completa, amb oferta cultural i lúdica diversa i amb un pressupost mínim. Volem que, malgrat la crisi econòmica que pateix la ciutadania i el propi ajuntament, Albaida gaudeixca d’unes festes que ens alegren a totes i tots el cor”.

Informació patrocinada per.