Angulo: «Un any més comença el curs escolar amb un sabor agredolç»

D’una banda hem de felicitar-nos que despres de 14 anys insistint l’equip de govern del PP haja escoltat l’oposició socialista i haja invertit els diners dels ciutadans en coses que realment són necessàries i no en projectes faraònics i inútils com la plaça de bous. Afortunadament per a tots els ciutadans de Xàtiva este nou curs escolar s’ha iniciat amb dues noves infraestructures educatives que fa anys que veniem reclamant: el NOU GOZALVES VERA i NOU JACINT CASTANYEDA. Malgrat les preses per inaugurar-los i les mancances que encara tenen aquests centres no deixa de ser una bona notícia.
La prioritat en aquests moments per a l’oposició és exigir que per a l’equip de govern també siga una prioritat la CONSTRUCCIÓ d’un NOU CEE PLA DE LA MESQUITA per tal que puga atendre en condicions dignes els alumnes del centre.

També cal felicitar-nos perquè l’equip de govern del PP ens ha fet cas per l’insistència en aquest periode de legislatura i ha dotat als centres de primària de la nostra localitat però de manera arbitraria d’un CONSERGE, cosa que la comunitat educativa i el partit socialista veniem reclamant fa anys. No hem d’estar contents però amb la forma d’atendre les demandes dels ciutadans per part del PP, una vegada més l’amiguisme s’ha imposat davant del dret constitucional de tots els ciutadans d’accedir a les places públiques en condicions d’igualtat, merit i capacitat. Els criteris seguits per contractar estos conserges són un exemple claríssim de nepotisme que des del partit socialista denunciem i denunciarem sempre. Per treballar a la funció pública a l’Ajuntament de Xàtiva pareix ser que la condició única és tenir carnet del PP.

D’altra banda i per desgràcia les mancances i els punts negres continuen sent molts. Este curs passat hem vist com DESAPAREIXIA UN INSTITUT DE SECUNDÀRIA de la nostra ciutat per decisió unilateral del partit popular i ara ens trobem amb dos macroinstituts que amb tota seguretat en uns anys es trobaran desbordats, com sempre els beneficiaris d’esta arbitrarietat seran els CENTRES PRIVATS ja que aquesta mesura ha coincidit amb el concert dels batixillerats per part del partit popular.
Un exemple clar del model al que tendeix el partit popular, la PRIVATITZACIÓ DE L’ENSENYAMENT, que s’ha fet realitat per aquest curs amb el col.legi anglés i que preveu per al proper serà la NOVA GUARDERIA de 0 a 3 anys, construida i gestionada per una empresa privada a la que l’Ajuntament de Xàtiva li ha cedit terrenys de tots els xativins per a que que faça negoci i es lucre a costa de totes i tots.

Per altra Banda, recordar que la MALA PLANIFICACIÓ EN LA GESTIÓ EDUCATIVA del PP ha concluit en que el curs comence a l’IES SIMARRO amb els alumnes ESCOLARITZATS EN BARRACONS i no està clar que al gener puguen passar a estudiar al nou centre. Qualsevol ciutadà que s’aproxime al nou IES Simarro veurà que la urbanització de la zona està per acabar, que els problemes de l’abastiment de llum no s’han resolt, que els pisos que s’han construit s’han quedat per acabar o estan a la venta i que això és una autèntic caos, un exemple evident de la política oportunística, especuladora i desastrosa del partit popular de la ciutat.

Cal també denunciar que l’OFERTA EDUCATIVA I CULTURAL per als centres des de l’Ajuntament és NULA. Un any més els nostres estudiants hauran d’anar a Alcoi o a València per tal de poder assistir a una representació teatral quan a Xàtiva tenim un espai al costat mateix d’un dels instituts que es podria utilitzar i que faria que la inversió en temps i en diners fora molt més productiva.

Este curs 2009-2010 des del PSPV-PSOE de Xàtiva anem a centrar els nostres esforços en aconseguir l’OBERTURA DE LES PISTES ESPORTIVES DELS CENTRES DE PRIMARIA DE LA CIUTAT per les vesprades per tal de dotar als xiquets de la ciutat d’uns espais on puguen jugar, desenvolupar la seua creativitat i socialitzar-se sense la por a que els xafe qualsevol vehicle dels que circulen sense massa control pels nostres carrers. D’aquesta manera intentarem suplir la falta d’espai d’oci per als nostres menuts en els notres barris per culpa de la manca de planificació del PP. S’han habilitat zones verdes inútils que no es poden xafar que estan en llocs inaccesibles i que per al partit popular ja conten com a espais públics encara que tots sabem que no serveixen per a res.

Xelo Angulo (PSOE)