Angulo: “el PP sols busca la imatge electoralista i no millorar l’educació dels discapacitats”

La regidora del PSPV de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, ha lamentat que “el PP no ha reparat en despeses per construir un nou centre per a l’Escola Oficial d’Idiomes” contrastant així la situació que a pocs metres es viu al Centre d’Educació Especial del Pla de la Mesquita el qual “espera les inversions mínimes per fer les reformes necessàries i tindre als seus alumnes en condicions acceptables”.

Angulo ha fet les declaracions arran de la inauguració de l’EOI que han fet l’alcalde Rus i el conseller Font de Mora, i ha qualificat la política educativa del PP com “discriminatòria” perquè “mentre es mostren tan contents en el nou centre, ni s’han dignat a fer la mínima referència al Pla de la Mesquita, ni a dir que el tenen en compte per a futures actuacions com sí que s’ha fet d’altres instal·lacions”. La regidora ha afirmat que amb este acte “se certifica que el PP sols busca la imatge electoralista i no millorar l’educació dels discapacitats”.

La número tres de la llista del PSPV, adverteix també que en situació similar es troba un centre històric com l’Attilio Bruschetti “que des de fa anys demana un intervenció per tindre en condicions als seus alumnes”. La regidora sentencia així que “el PP demostra que divideix l’educació en centres de primera o de segona, segons el profit que li poden traure: amb els primers fotos i amb els segons oblit”.

Xelo Angulo a més ha volgut destacar que “és sospitós que l’educació sols interessa al PP quan cal construir, fer un edifici nou, com passa a l’EOI, al nou IES Simarro o al nou Gonzalbes Vera”, i apunta que “no li interessen les reformes, més ràpides i menys molestes per als alumnes”, sinó que “prefereixen la foto amb un edifici nou més lluïdor i gastar-se molts més diners en el negoci de la construcció de nova planta”.

Angulo critica que la política educativa del PP “no es fa en funció de les necessitats de la societat, sinó en funció del rendiment en vots que creuen que poden traure”. D’esta forma afirma que “les inversions fetes són completament desproporcionades, amb grans despeses a alguns centres, mentre que altres com el Pla de la Mesquita i l’Attilio Bruschetti cauen en el més absolut oblit”.

La regidora explica així que “Xàtiva necessita un govern progressista que racionalitze les inversions, perquè en els moments on s’ha d’analitzar cada euro que es gasta els diners s’han de destinar a solventar les carències més urgents dels centres”. Xelo Angulo ha manifestat que un govern encapçalat pel PSPV “prioritzarà la satisfacció de les necessitats de tots i cadascun dels centres de Xàtiva, perquè no hi ha escoles o instituts de primera o segona fila, sinó que cal impulsar una educació pública i de qualitat que ha d’arribar a tots els llocs, fins i tot en l’educació de 0 a 3 anys”.