Andrea Sebastià dirigirà l’Himne d’Albaida en l’entrada de bandes del 9 d’octubre

Sebastià serà la xica més jove que dirigirà l’himne i la primera en ser membre de la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya”

La Junta Central de Moros i Cristians d’Albaida ha elegit a la jove Andrea Sebastià com a la músic que dirigirà l’himne d’Albaida a les dos societats musicals, l’Aranya i el Gamell, en el dia de l’entrada de bandes. Segons la Junta, amb el seu president al capdavant, Sean Blasco, l’han elegit “per la seua vinculació musical amb l’Aranya d’Albaida, la seua trajectòria professional i per estar també lligada a la festa amb la filà Cordoveses”.

Per a Andrea Sebastià, dirigir l’himne en aquest dia “és molt especial, ja que és l’acte de festes que més m’agrada i que a més, podré dirigir a les dos societats musicals del meu poble, entre elles, la meua banda, l’Aranya, en el seu 90é Aniversari”. Andrea realitza docència de solfeig i flauta a les escoles de música d’Alfarrasí i de Bèlgida. A més de ser, directora de la banda jove de Bèlgida i ser estudiant de direcció a l’escola de música comarcal de la Vall d’Albaida de la mà de José Rafael Pascual-Vilaplana.

L’entrada de bandes d’Albaida es realitza el 9 d’octubre al matí. Després d’eixir cadascuna de les bandes de música amb la seua filà oficial, les dues societats musicals del poble interpreten l’himne. Un cant a la festa albaidina que es fa des de 1992, any en què es va aprovar de forma oficial la lletra i música de l’himne. Tot i que, anys enrere ja es cantava i s’interpretava. Està considerat un dels actes més emotius de la festa albaidina, després del dia de la Mare de Déu del Remei.

Novetats en les Festes de Moros i Cristians d’Albaida

Com cada any, després de celebrar-se les festes patronals en honor a la Mare de Déu del Remei, Albaida viu la festa mora i cristiana amb 4 dies carregats d’actes. Començant en el dia 8 d’octubre on es gaudeix de la Nit de l’Olla. El dia 9 amb l’entrada de bandes i l’entrada de Moros i Cristians. El dia 10 amb l’ofrena de flors a la Mare de Déu del Remei i el dia 11 amb les ambaixades cristianes i mores.

Per a aquest any, la Junta Central estudia la possibilitat d’intentar tornar a realitzar l’acte dels “farolets”. Un acte que va deixar de fer-se a l’any 2002 i que la Junta vol tornar a celebrar. A més a més, també vol incentivar i potenciar l’acte de la Diana, que en els darrers anys es produeix una diana de forma improvisada i extraoficial, i que cada vegada guanya més adeptes tan festers com de públic.