Andrea Mollá elegida Reina de Festes 2012 de L’Olleria

Mar García aconseguix el primer premi del Cartell Anunciador amb el lema “Fraccions de Festa”

Ja es coneix el nom de la festera que ocuparà el càrrec de Reina de Festes 2012 de L’Olleria, després que el divendres a la nit se celebrara l’acte d’elecció en un Teatre Goya ple de gom a gom.

Quatre van ser les candidates al càrrec, quant al sistema d’elecció és tal com va explicar el regidor de festes en l’obertura de l’acte “purament atzar ja que una per una les candidates pujaran fins a l’escenari i dipositaran el paper amb el seu nom dins d’una càpsula que introduiran en una urna, sent la Reina Major de 2011, Carmina Díaz, l’encarregada d’extraure-la”. Així es va fer i Carmina Díaz va extraure el nom de la seua successora, Andrea Mollá Álamo que pujava a l’escenari emocionada després d’escoltar el seu nom. Després, s’anomenarien un a un els festers infantils i a la Cort d’Honor de la Reina Major i festers.

Juan Ruano, Regidor de Festes va ser l’encarregat d’obrir l’acte i donar la benvinguda als presents així com d’explicar la particularitat “que se’n va a viure enguany en les nostres Festes ja que s’ha donat la situació de comptar amb 38 festers majors, 19 xiques i 19 xics i d’haver comptat amb 4 candidates per a Reina Major, no obstant això, en el cas dels infantils no ha ocorregut el mateix i només hi ha tres festeres i un fester, açò ha fet que haguem de prendre mesures especials i atenent a la petició realitzada per part dels pares de les festeres infantils enguany no hi haurà Reina Infantil, és sens dubte, una mesura especial que trenca amb les regles establides però des de l’Ajuntament i particularment des de la Regidoria de Festes entenem que enguany és difícil per a moltes persones i per això hem pensat prescindir enguany d’esta figura sense que hagen de renunciar a eixir en la Festa els festers infantils”.

Per la seua part, el president de la Junta Central de Moros i Cristians de L’Olleria, José Ramón Esteve comunicava que s’ajornava “la presentació de càrrecs al faltar encara el capità moro i l’ambaixador cristià encara que hi ha predisposició per part de les filaes per a solucionar-lo”.

En l’acte també es van donar a conèixer els guanyadors del Concurs del Cartell Anunciador de les Festes Patronals i de Moros i Cristians del 2012 en les seues dos modalitats, general i local.

El primer va ser per a Mar García Martí que va presentar un treball amb el lema “Fraccions de Festa” mentre que el local va ser per a Jorge Crespo Gabaldón amb el lema “la Creu i la Lluna és desafien a l’Alba”.

Finalment, l’alcalde, José Vidal felicitava a Andrea Mollá i a la seua família per la seua elecció com a Reina de les Festes per a enguany 2012 així com a la seua Cort d’Honor i festers majors i infantils. Igualment el primer edil va agrair “l’esforç que estan fent les famílies en estos moments perquè els seus fills puguen participar en la Festa” subratllant que “hem de posar a treballar l’enginy per a abaratir la Festa i fer-la accessible a un nombre més gran de ciutadans per a aconseguir que siga més gran i més popular, perquè l’austeritat és perfectament compatible amb la diversió”.

Els actes del Mig Any Fester van continuar al llarg de tot el cap de setmana amb concurs de paelles al matí, desfilades d’entradetes a la vesprada i orquestra a la nit. Ja el diumenge, la música festera va ser la protagonista, amb el concert en el Teatre Goya del Mig Any Fester a càrrec de l’Agrupació Escola Musical La Nova de L’Olleria i l’entrega dels premis als guanyadors dels Concursos Escolars 2012, Concursos del Mig Any Fester 2012, Cavalcada Humorística 2011 i Esquadres Entrada 2011.

Tant l’alcalde com el regidor de festes han fet un balanç molt positiu del Mig Any ja que “tot ha transcorregut amb normalitat i hem tingut un oratge esplèndid amb la qual cosa els actes de carrer han comptat amb una gran participació tant de festers com de públic, per exemple durant les paelles i durant la desfilada de les entradetes que van ser seguides al llarg de tot el recorregut per un gran nombre d’espectadores” igualment, “els actes celebrats al Teatre Goya també van comptar amb una alta participació com l’elecció de la Reina 2012 i el Concert del Mig Any Fester”.