Àmplia i variada programació per a celebrar la Setmana de la Dona de L’Olleria

L’Ajuntament de l’Olleria a través de la Regidoria de la Dona ha preparat una intensa programació per a celebrar la Setmana de la Dona que tindrà lloc del 5 al 10 de març.

La regidora al capdavant d’esta àrea, Gema Borrás ha destacat “la varietat de les activitats que hem organitzat i que esperem agrade a totes les participants” afegint que “a l’hora de l’elaboració de la programació hem tingut en compte incloure activitats no sols d’oci sinó també temes d’interès i relacionats directament amb la figura de la dona per això amb la col·laboració del Col·lectiu l’Olla hem preparat una exposició fotogràfica amb el títol “Caminant cap a la Igualtat”, en la que també han participat alumnes en pràctiques de grau en educació social, pràctiques que les estan duent a terme en l’Escola d’Adults del municipi.

Estos han treballat durant el mes de febrer en l’exposició que obri la Setmana de la Dona, seleccionant d’entre 70 les 23 de les que consta la mostra i realitzant ressenyes de cada una d’elles.

Quant a les fotografies, estes formen part de l’Arxiu Fotogràfic Municipal. Una mostra formada per imatges que ens inviten a fer un recorregut pel dia a dia de la dona des de principis del segle XX fins als nostres dies, el seu important paper en l’economia domèstica, en els treballs de la casa i també en els moments d’oci.

Esta serà la primera activitat d’una setmana intensa que començarà amb la inauguració a les sis de la vesprada de l’esmentada exposició en la sala d’Exposicions del Teatre Cine Goya a qui li seguirà la projecció de la pel·lícula En Tierra de Hombres, film que com ja va avançar la regidora de la dona comptarà amb subtítols.

Borrás ha continuat explicant que la programació “també té en compte l’esport, fonamental a totes les edats, i per això hem preparat per al dimarts una marxa eco turístiques al matí des de la Font Nova fins al riu, ja a la vesprada tindrem un interessant taller sobre La Dona en la Història i un taller de balls de saló”

La Setmana continuarà amb un taller d’incontinència urinària a càrrec de la comare i fisioterapeuta del Centre de Salut de L’Olleria el dimecres a la vesprada per a donar pas el dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, a una excursió a l’Illa de Tabarca, antic refugi de pirates, i més tard, repoblada amb genovesos i fortificada en temps del Rei Carles III.

Una menjar de germandat i un trivial d’alimentació i nutrició a càrrec de José Miguel Bellver Tormo el divendres, completaran el calendari d’activitats, tancant la setmana de la dona un concert a càrrec de la Rondalla “Loreto Honoratina” que comptarà amb la col·laboració de l’Associació de Balls de Saló de L’Olleria.

Finalment, Gema Borrás ha volgut “agraïr la col·laboració desinteressada de l’Associació de Balls de Saló, de l’Associació Llum, l’Associació de Ames de Casa i Consumidors Tyrius, així com del Col·lectiu l’Olla i dels alumnes en pràctiques de grau en educació social i personal docent de l’Escola d’Adults que han treballat en l’elaboració de l’exposició “Caminant cap a la Igualtat”, a tots els agraïsc el seu treball i interès i la seua inestimable contribució en esta Setmana de la Dona”.

Fotografía: Archivo Fotográfico Municipal y Col·lectiu l’Olla.