AMINETU HAIDAR

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva que ha participat recentment a la manifestació del 14 de novembre a Madrid denunciant la continua violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental, que ha reclamat que finalitze el procés de descolonització, que es realitze el referèndum d’autodeterminació que ha de portar al poble sahrauí cap a la independència, no pot estar callada davant la detenció i posterior expulsió de L’Aaiun de l’activista sahrauí Aminetu Haidar.

Davant aquestos fets i per la necessitat d’una actuació immediata denunciant la nefasta intervenció del govern espanyol en l’expulsió d’Aminetu Haidar del Sàhara Occidental per les autoritats que il·legalment ocupen el territori i per la complicitat del nostre govern amb la política marroquina respecte al conflicte sahrauí, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s’adherit a les accions urgents que ha pres la Comissió d’Acció Política formada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS PV), l’Asociación de Inmigrantes Saharauis de la CV i l’Asociación de Jóvenes por la Causa. Les accions ha realitzar seran les següents:

1.- QUEDA CONVOCADA UNA CONCENTRACIÓ DAVANT LA SUBDELEGACIÓ DE GOVERN DE VALÈNCIA EL PRÒXIM DISSABTE 21 DE NOVEMBRE, de 12 a 14h., a la PLAÇA del TEMPLE, PER A EXIGIR AL NOSTRE GOVERN QUE PERMETA EL RETORN AMB GARANTIES D’AMINETU HAIDAR AL SÀHARA OCCIDENTAL.

2.- FINALITZADA LA CONCENTRACIÓ, ENS DIRIGIREM A LA SEU DEL PSPV PER A INSTALAR UNA HAIMA EN PROTESTA A LA POLÍTICA DEL GOVERN DE L’ESTAT RESPECTE AL CONFLICTE DEL SÀHARA, CLARAMENT POSICIONAT AMB LES TESIS MARROQUINES. LA HAIMA S’INSTAL·LARÀ DURANT TOT EL CAP DE SETMANA I SERÀ UNA PLATAFORMA DES D’ON EXIGIR L’ALLIBERAMENT DE TOTS ELS PRES@S POLÍTICS SAHRAUÍS.

3.- AMICS DEL POBLE SAHRAUÍ DE XÀTIVA, IGUAL QUE LA FASPS PV, S’ADHEREIX AL COMUNICAT EMITIT PER CEAS-SAHARA (que s’acompanya al document adjunt).

4.- FINALMENT, DES DE LA FASPS PV, S’ENVIARÀ UNA CARTA DE SUPORT A AMINETU HAIDAR DONANT-LI ÀNIM I RECOLZAMENT, CARTA A LA QUAL LA NOSTRA ASSOCIACIÓ TAMBÉ S’ADHERIRÀ.