Amics del Poble Sahrauí participa a la Trobada de la FASPS-PV

Aquest esdeveniment servia per a planificar les línies estratègiques i accions dels propers anys

El col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es va desplaçar el passat dissabte fins a Manises per tal de participar a l’activitat programada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.

Una trentena de persones representants de les diferents associacions pertanyents a la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí van participar a la Trobada de la Federació per planificar les línies estratègiques i accions dels propers anys així com dinamitzar el treball en xarxa. A la trobada va participar el Subdelegat Sahrauí a València.

La trobada va tindre lloc al local de la Fundació Moviment Ciutadà a Manises i va comptar amb la col·laboració del tècnic de la Fundació Horta Sud que va estar l’encarregat de la dinamització i metodologia del mateix.

FASPS-PV compta amb 17 anys d’història i 21 associacions federades a tot el País Valencià i la seua missió és la de millorar les condicions de vida tant dels refugiats sahrauís com dels residents al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc així com promoure i coordinar el treball en xarxa de les seues associacions en campanyes i actuacions conjuntes. Entre els programes que realitza es troben Vacances en Pau, Caravana d’Ajuda Humanitària, projectes de cooperació, sensibilització, acció política i defensa dels drets humans i formació per a l’enfortiment de les associacions federades.

Entre les línies estratègiques a desenvolupar destaquen entre d’altres: incrementar la base social i la participació dels joves en les associacions, reforçar la comunicació i sensibilització respecte al conflicte, millorar els criteris per donar més qualitat al programa de «Vacances en Pau», treballar en xarxa amb altres entitats i moviments socials i enfortir la comissió política i el treball de sensibilització i acció política. Es van valorar positivament les accions realitzades per la FASPS-PV respecte a l’enfortiment de l’estructura de la Federació, la formació de les associacions, la capacitat de resposta de l’entitat i el compromís dels i les voluntàries.

La trobada forma part d’un projecte per dinamitzar el treball en xarxa de solidaritat amb el poble sahrauí subvencionat per la Diputació de València.

Al costat d’aquest projecte i entre les properes accions que la FASPS-PV realitzarà, cal destacar el molt conegut programa d’acolliment «Vacances en Pau», amb el què xiquets i xiquetes sahrauís passen l’estiu amb famílies valencianes. També s’ha de remarcar l’exposició «SOLIDÀRIA, Artistes Valencians amb el Sàhara», que tindrà lloc a LA NAU durant el mes de setembre i que estarà destinada a la recaptació de fons per portar l’aigua a horts familiars en els camps de refugiats sahrauís de Tindouf.