Amics del Poble Sahrauí inicia la Campanya d’Ajuda Humanitària

Donarà el 15% del que reculla a Gent de la Consolació

El col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva inicia la Campanya d’Ajuda Humanitària per als refugiats sahrauís en la qual es recullen aliments bàsics com són l’arròs, el sucre i l’oli. Es desenvolupa des de hui dilluns fins al 15 de febrer de 2015. Aquesta campanya està organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià junt amb la col·laboració de la Mitja Lluna Roja Sahrauí i la participació d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva a nivell local i comarcal.

L’any passat gràcies al suport dels diversos centres educatius de Xàtiva, Genovés, Novetlè i la Pobla del Duc, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va enviar al voltant de 1.530 kg d’ajuda humanitària “amb els quals afavorírem a millorar les dures condicions de vida i d’alimentació de la població sahrauí refugiada als Campaments de Tinduf”, recalquen. Al voltant de 200.000 persones viuen en condicions extremes als Campaments de Refugiats Sahrauís, a causa de la invasió del seu territori per l’exèrcit marroquí fa més de 39 anys.

L’ajuda mensual que reben per cobrir les seves necessitats alimentàries i d’aigua potable no cobreix el més sencer. Els més menuts i la gent gran són els més vulnerables i perjudicats per aquesta situació. Més del 50% dels xiquets i xiquetes menors de 5 anys pateix anèmia i el 30% desnutrició crònica. Les ajudes de les donacions internacionals s’han reduït a més de la meitat i hem de suplir aquesta mancança amb les nostres aportacions solidàries.

En els Campaments de refugiats les necessitats més bàsiques per a la vida diària en sanitat, educació i, sobretot, l’alimentació i l’abastiment d’aigua potable són escasses i deficients. Des del col·lectiu afirmen que és necessària la col·laboració de tota la ciutadania, “entre tots podem fer-ho, apartant el nostre “gra d’arena”, ajudant al fet que aquest poble tan proper a nosaltres puga sobreviure en unes condicions, les més dignes possibles, fins que puga retornar a la seva terra, el Sàhara Occidental”.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva és conscient que la profunda crisi econòmica continua afectant nombroses persones i famílies de l’entorn més pròxim. D’aquesta forma donarà un 15% d’allò que s’aconseguisca a Xàtiva a Gent de la Consolació, «entitat que porta endavant una tasca social lloable amb aquelles persones que ho estan passant molt mal, principalment amb el seu servei de menjador».