Amics del Poble Sahrauí envia 1.530 kg d’ajuda humanitària al poble sahrauí

Els aliments s’han recollit a Novetlè, Genovés, Xàtiva i la Pobla del Duc

1.530 kg és l’ajuda humanitària que s’ha recollit des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, dels quals, 1.288 kg aniran cap als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. Al final, han estat 727 kg d’arròs, 337 kg de sucre, 303 l. d’oli i 163 kg d’altres producte com llegums, pastes…) que ajudaran a la població sahrauí a cobrir, en part, algunes de les seues necessitats alimentàries. El col·lectiu també aportarà la quantitat de 600 € que serviran per a costejar en part les despeses de l’enviament i per a la compra d’altres productes destinats per a la població sahrauí, dels quals, 383 € s’han aconseguit amb les aportacions econòmiques que ha fet la gent a través de les vidrioles. A més a més, un 15% d’allò que s’ha recollit, és a dir, uns 225 kg, seran donats al col·lectiu de Gent de la Consolació, entitat que porta una tasca social important entre els més necessitats de la nostra comarca.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s’ha encarregat d’organitzar la Caravana a les ciutats de la comarca de la Costera de Xàtiva, Genovés i Novetlè entre l’1 de desembre de 2013 i el 20 de febrer de 2014. A la caravana que ha eixit des de Xàtiva, s’ha afegit allò que s’ha recollit a la Pobla del Duc.

El passat dissabte la gent d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va acabar d’organitzar els aliments en caixes per tal de carregar-los i transportar-los als magatzems de Paterna, on la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià va disposar els camions que ho duran als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf. Es calcula que a través de la FASPS s’enviaran més 47 mil quilos d’aliments de primera necessitat, als quals cal afegir l’enviament de material escolar, sanitari, medicament i roba d’hospital, entre altres.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, es vol destacar “la importància que té la Caravana per als refugiats sahrauís, ja que subsisteixen bàsicament gràcies a l’ajuda internacional” i a més a més “ la caravana serveix per a sensibilitzar i donar a conéixer a la gent la situació en la qual es troba el poble sahrauí” i finalment, resaltem “que una part dels aliments serà destinada als més necessitats de la nostra comarca amb l’entrega de 225 kg al col·lectiu de Gent de la Consolació”.

Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva agraeixen a tota la gent que ha contribuït i ha aportat aliments i que ha fet possible de nou portar il·lusió i aliments cap al poble sahrauí.