Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va participar a la convocatòria “Acció Internacional en suport als presos polítics sahrauís”

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es va desplaçar a la ciutat de València per tal de participar a l’acte «Acció Internacional en suport als presos polítics sahrauís» que se celebrà el dissabte 26 de gener. Aquest acte ha estat convocat a València per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS) i van participar centenars de valencians i sahrauís. Al finalitzar l’acte, es va llegir un comunicat en suport als presos polítics sahrauís de Gdeim Izik.

Davant de la nova convocatòria de judici militar contra els presos polítics de Gdeim Izik, que se celebrarà a Rabat el proper 1 de febrer, volem fer una crida de suport a les associacions, col·lectius i persones solidàries amb la causa sahrauí.

Amb aquesta convocatòria pretenem visibilitzar un procediment judicial injust, en el qual es veuen embolicats 24 activistes sahrauís, detinguts fa dos anys després del brutal desmantellament del campament de Gdeim Izik.

Volem denunciar l’Estat marroquí pels judicis militars que porta a terme sense cap tipus de seguretat jurídica i condemnar els actes de violència del Govern Marroquí sobre la població sahrauí.

Manifestem la nostra preocupació davant de les constants violacions de drets humans que causen les forces policials i militars del Marroc en els Territoris Ocupats del Sàhara Occidental.

Es per això que, denunciem la impunitat marroquina emparada per altres governs, com els dels Estats francès i espanyol. Per això creiem necessari mantenir observadors/es internacionals permanentment en els Territoris Ocupats i en tots els judicis a presos/es polítics/es sahrauís.

Animem a la societat civil, com a organitzacions i càrrecs institucionals a seguir amb la denúncia de les violacions dels drets humans que es produeixen en els Territoris ocupats per Marroc.

Per tot això, expressem el nostre suport als presos polítics sahrauís de Gdeim Izik així com als seus familiars i persones més properes, mostrant la nostra major repulsa a l’ocupació marroquina.

Reiterem el nostre compromís amb la lluita sahrauí denunciant la situació que pateix el poble sahrauí i donant suport a la reivindicació dels seus legítims drets civils i polítics, reafirmant el seu Dret d’Autodeterminació.

I condemnem, enèrgicament, el judici injust que se celebrarà el dia 1 de febrer a Rabat. Trenquem el bloqueig informatiu, els presos polítics sahrauís no estan sols.

Per a més informació podeu telefonar al 664 380 003 o enviar-nos un e-mail: amicsaharaxativa@hotmail.com o bé consultar el nostre bloc a http://amicsaharaxativa.blogspot.com