Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va estar en l’entrega de premis de l’exposició del ninot

falleres-solidaries-2

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va muntar el diumenge de matí, a la Casa de Cultura de Xàtiva un punt on es podien aconseguir aquestes particulars falleres i fallers solidaris amb el Sàhara durant l’entrega de premis i inauguració de l’exposició del ninot. Aquestes ninetes són uns xicotets fermalls que es poden ficar a la banda o en blusó i que han estat elaborades artesanalment per la gent de l’associació per tal de poder finançar els seus projectes de cooperació amb el poble sahrauí.
Al llarg del matí, va ser molta la gent que es va acostar a la taula d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva per interessar-se per aquestos fermalls, moltes eren les falleres que buscaven una de les ninetes amb un vestit amb els colors del seu. Les falleretes solidàries han tingut una gran acceptació entre el públic assistent ja que són unes figuretes molt elaborades i molt diverses amb el colorit del vestit. També tingueren èxit els fallers solidaris que anaven vestits de torrentí i de saragüells.
falleres-solidaries-3Algunes falles, així com algunes falleres, es van interessar per les falleres solidàries en vista a fer algun tipus de detallet. Des d’alguna comissió fallera ens han dit que ho consultaran i el més aviat possible ens donarien una resposta. Per altra banda, la Junta Local Fallera si que col·laborarà amb aquesta iniciativa solidària amb la compra dels fallers i falleres solidàries amb el Sàhara que promou el nostre col·lectiu.
Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha posat en venda a aquestos fallers i falleres al preu de 7 euros (si es fa una encomanda més gran el preu serà més baix). Al nostre bloc, http://amicsaharaxativa.blogspot.com, es poden veure més models. Les encomandes es poden fer per telèfon o per mail al 664.380.003 o amicsaharaxativa@hotmail.com.
A més a més, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva iniciarà aquest dilluns les V Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí que es desenvoluparan entre el 28 de febrer i el 5 de març de 2011, a la Casa de Cultura de Xàtiva i porten per lema “Sàhara, 35 anys de conflicte: Els drets humans al Sàhara Occidental”. Així, el dilluns 28 de febrer, a les 19 hores,