Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va anar a Madrid per tal de participar a la manifestació en suport al Sàhara

“Llibertat del Poble Sahrauí. 40 anys de lluita. 40 anys de dignitat”.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva han participat en la manifestació de Madrid aquest dissabte 9 de novembre de 2013 en la qual s’ha denunciat la continua violació dels drets humans al Sàhara Occidental per part del Marroc i s’ha reclamat que es finalitze el procés de descolonització i que es realitze el referèndum d’autodeterminació que ha de portar al poble sahrauí cap a la independència. També s’ha criticat l’espoli dels recursos naturals sahrauís i l’acord de pesca que es vol signar entre la Unió Europea i Marroc. Un autobús que vingué des de la Marina i la Safor arreplegà a la gent de la Costera i la Vall d’Albaida per tal de trobar-se amb els altres autobusos que havia organitzat la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS).

El col·lectius valencians es feren sentir a Madrid, amb el so de la dolçaina i tabal, anaven al darrere de la pancarta de la FASPS que portava per lema “No més violacions dels drets humans! Marroc fora del Sàhara!! Per la independència!”.

Milers de banderes amb el lema “Sàhara Lliure” han onejat en els carrers de Madrid. I centenars de milers de persones desplaçades de tot l’estat espanyol s’han manifestat a Madrid per a denunciar l’actitud del Govern del Marroc i per exigir al Govern espanyol que condemne la violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental per part de Marroc i que done suport clar a les resolucions de l’ONU per a la celebració del referèndum d’autodeterminació.

Des d’Atocha fins a la plaça de Santa Ana, els crits que més s’han escoltat són “¡Sáhara libertad, Polisario vencerá!” o “Marruecos culpable Espanya responsable”, juntament amb crits contra el mur de la vergonya, amb banderes sahrauís i pancartes provinents de tots els col·lectius de suport al poble sahrauí de l’estat espanyol.

La manifestació ha estat convocada per la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sàhara (CEAS-Sáhara) i per la Plataforma Cívica ProReferendum en el Sàhara.