Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva tancà les Jornades de Solidaritat

saharahuiV Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí
Xarrada-debat “Sàhara, 35 anys de conflicte”
Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva tancà les Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí amb una xarrada amb observadors al Sàhara Occidental.
Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha finalitzat les V Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí que portaven com a lema “Sàhara, 35 anys de conflicte: els drets humans al Sàhara Occidental” que s’han celebrat a la Casa de Cultura de Xàtiva entre el 28 de febrer i el 5 de març de 2011.
Durant aquestos dies, la gent ha pogut gaudir de l’exposició “Els drets humans al Sàhara Occidental” que constava de 15 plafons que ens parlaven i ens ensenyaven imatges de la situació dels drets humans al Sàhara Occidental i que ha estat cedida per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS). A l’exposició també es podia veure una haima i a uns sahrauís que representaven el Campament de Gdeim Izik, el Campament de la Dignitat, que és el símbol del poble sahrauí que lluita per la seua dignitat durant més de 35 anys i també representa la repressió i la violació dels drets humans per part del Marroc amb el seu desallotjament de manera violenta.
Les Jornades finalitzaren amb una xarrada-debat amb observadors al Sàhara Occidental que portava per títol “Sàhara, 35 anys de conflicte”. A la xarrada participaren Carmen Carvajal i Juan Vicente Luz, que pertanyen al col·lectiu Al-Amal de València i Hadamin, advocat sahrauí. Carmen i Juanvi ens contaren la seua experiència com a observadors, on van ser testimonis de l’assetjament i la violència que les forces de seguretat marroquines exerceixen contra la població sahrauí i Hadamin ens va fer un repàs sobre la situació en la qual viu el poble sahrauí. Després de la xarrada, es va obrir un debat entre la taula i el públic assistent.
Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es va insistir en la necessitat d’activitats com aquestes Jornades per tal de donar a conéixer la situació en la qual viu la població sahrauí en els territoris ocupats militarment pel Marroc i com el Marroc viola sistemàticament els drets humans al Sàhara Occidental.

saharaui-2