Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva participarà en una concentració el proper dissabte 31

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva participarà a la concentració davant el Consolat del Marroc el proper dissabte 31 d’octubre per denunciar la violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental per part del Govern del Marroc.

El 24 d’octubre, l’assemblea d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, va aprovar l’adhesió de l’entitat a la concentració que tindrà lloc el dissabte 31 d’octubre a les 12:30 hores davant el Consolat del Marroc al carrer de La Pau de València, per tal de denunciar la detenció de 7 activistes de Drets Humans sahrauís a Casablanca. Aquesta concentració ha estat promoguda per l’Associació d’Immigrants Sahrauís en la Comunitat Valenciana i s’adherit la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.

El dia 8 d’octubre de 2009, un grup d’activistes sahrauís defensors dels drets humans, format per Ali Salem Tamek, Brahim Dahane, Yehdih Terruzi, Degja Lechgar, Rachid Sghaïr, Nassiri Hamadi y Saleh Loubeihi, van visitar els campaments de Refugiats Sahrauís en la zona de Tinduf (Algèria).

Aquestos defensors de Drets Humans que, durant 9 dies, van estar de visita en els Campaments amb els seus familiars, després de 34 anys de separació, van ser detinguts per la policia marroquina a la seua arribada a l’aeroport de Casabalanca, direcció a les zones ocupades del Sàhara Occidental, per part de Marroc. La situació d’aquest 7 activistes detinguts pel Marroc és molt dolenta i poden enfrontar-se a pena de mort pel fet de visitar els campaments de refugiats sahrauís.

Per aquest motiu, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva estarà present en la concentració davant del Consolat de Marroc en València (C/ La Pau), el dissabte 31 d’octubre de 2009, a les 12:30 hores.